Filet Mignon z sosem Stroganowskim
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 382 kalorie, 11g białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli masz steki z polędwicy wołowej, sos worcestershire, śmietana, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Filet Mignon z sosem musztardowym, Filet Mignon z sosem Gorgonzola, oraz Filet Mignon z sosem grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż będzie miękki.
Tymczasem cienko pokroić cebulę za pomocą krajalnicy.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na dużym ogniu do gorąca, ale nie palenie. Podczas gdy olej się nagrzewa, pat steki suche.
Posypać 3/4 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczka pieprzu na steki, następnie dodać do patelni i smażyć, obracając się raz szczypcami, o 6 minut łącznie dla średnio rzadkie.
Przełożyć na talerz szczypcami.
Dodaj cebulę, czosnek, i pozostałe 1/2 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczka pieprzu do oleju w patelni i smażyć, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki z drewnianą łyżką, aż cebula zaczyna brązowieć, o 3 protokół.
Dodać grzyby i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż płyn wydzielany przez grzyby odparuje, około 4 minut.
Dodać brandy i gotować, aż odparuje, o 1 minutę.
Dodać bulion i sos Worcestershire, następnie przykryć i gotować, aż cebula zmięknie, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z kwaśną śmietaną. Wrzucić makaron z sosem i służyć pozostały sos na steki.