Filet Mignon z sosem musztardowym
Filet Mignon z sosem musztardowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.32 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, koniak, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Filet Mignon z sosem portowo-musztardowym, Filet Mignon z sosem pieprzowo-musztardowym, oraz Filet Mignon Z Sosem Portowo-Musztardowym.
Instrukcje
Filet pokroić w poprzek i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu w małej ciężkiej patelni do gorąca, ale nie palenie, a następnie gotować filety 2 do 3 minut z każdej strony na rzadkie.
Odstawić na deskę do krojenia, namiot luźno folią, 5 minut. Podczas filety stoją, deglaze patelnia z koniaku na umiarkowanym ogniu, skrobanie się brązowe kawałki.
Dodaj bulion i wodę i gotuj, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki.
Zdjąć z ognia i ubić musztardą, masłem, sokami mięsnymi z deski do krojenia, solą i pieprzem do smaku. Filety cienko pokroić i podawać z sosem.
Każda porcja, w tym sos, ma około 222 kalorii i 12 gramów tłuszczu.