Figowo-Miodowe Tarty
Tarty figowo-miodowe wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 9 i kosztuje 1,79 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz kruche skórki z orzechów, skórkę z cytryny, śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites, Tarty Z Miodem I Dżemem, oraz Miód Apple Pie Pop Tarts dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec kruche skórki z orzechów (Ustaw poszczególne skórki na patelni o wymiarach 12 na 15 cali) w piekarniku 350 (lub piekarniku konwekcyjnym 325) do złotego koloru na krawędziach, 20 do 25 minut.
Podczas pieczenia Skórki, zrobić sos orzechowy. W misce wymieszaj miód, śmietanę, orzechy laskowe i skórkę cytryny.
Opłucz figi, przyciąć łodygi i pokroić na kawałki o szerokości około 1 cala. Ułóż figi, końcówki i pokrój bok do góry, w gorących skórkach lub skórce.
Łyżka sosu orzechowego równo nad owocami.
Piec w piekarniku 350 (lub piekarniku konwekcyjnym 325), aż sos będzie bulgotał i skorupa będzie głęboka złota, 20 do 24 minut dla poszczególnych tarty, 50 do 55 minut dla dużej tarty.
Schłodzić na patelni lub patelni na stojaku co najmniej 30 minut. W przypadku wyprzedzania schłodzić szczelnie do 1 dnia.
Kruche skórki z orzechów: w maszynce zmielić 1/3 szklanki orzechów laskowych z 1 1/4 szklanki mąki uniwersalnej i 1/4 szklanki cukru.
Dodaj 1/2 szklanki (1/4 lb.) masło lub margarynę, w kawałkach, i wirować, aż powstanie drobna okruchy.
Dodać 1 duże żółtko i wirować, aż ciasto się połączy. (Lub mielić orzechy nożem, a następnie włożyć do miski. Utrzyj mąkę, masło i cukier, aż uformują się drobne okruchy; następnie widelcem wymieszaj żółtko. Klepnij w piłkę.) W 6 patelniach (4 1/2 po. szeroki) ze zdejmowanymi felgami lub 11-calową patelnią do ciasta, równomiernie prasuj ciasto na dole i na górze, wyrównuj felgami.