Figowe Prosciutto Crostini
Jeśli chcesz dodać więcej śródziemnomorskich przepisów do swojej kolekcji, Fig Prosciutto Crostini może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu wychodzą 24 porcje zawierające 1162 kalorie, 46 g białka i 15 g tłuszczu każda. Za 3,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 42% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka rozmarynu, prosciutto, chleba i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 21 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako dość drogi hor d'oeuvre. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 95%. Ten wynik jest spektakularny. Fig-Prosciutto Crostini, Ricotta, figi i prosciutto crostini oraz Porto, Prosciutto i Fig Crostini są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ułóż kromki chleba w jednej warstwie na blasze do pieczenia; posmarować dżemem.
Posyp pozostałymi składnikami.
Piec, 4 cale od źródła ciepła, 3 min. lub do czasu, aż ser się roztopi.
Polecane wino: Wino Musujące, Chianti, Verdicchio, Sparkling Rose, Trebbiano
Crostini świetnie komponuje się z winem musującym, Chianti i Verdicchio. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Perrier-Jouet Grand Brut. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 57 dolarów.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.