Figi i pierniki mascarpone Napoleon
Figowe i piernikowe Napoleony Mascarpone mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 3528 kalorii, 47g białka, oraz 242g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 7. Na $7.48 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz skrystalizowany imbir, jędrne Dojrzałe figi, ser mascarpone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać figi można śledzić to danie główne z Panna Cotta Z Figami jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest dobre. Spróbuj Figi I Pierniki Mascarpone Napoleon, Czekoladowe Napoleony z kremem Mascarpone i kompot wiśniowy, oraz Domowe Fig Newtons dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkować ciasto z mąką wałkiem do ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni na prostokąt o wymiarach 15 na 12 cali (Grubość 3/4 cala) i przyciąć krawędzie. Podziel ciasto wzdłuż na pół za pomocą kółka do ciasta lub dużego noża, aby utworzyć 2 paski (15 na 6 cali).
Przeciąć każdy pasek w poprzek na 7 równych prostokątów (w sumie 14). Ułóż prostokąty w 1 warstwie na 2 dużych blachach do pieczenia i schłodzić 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Gdy ciasto się schłodzi, przyciąć i posiekać 4 figi i wymieszać z mascarpone, imbirem, cukrem i wanilią. Chill filling, covered.
Przykryj prostokąty ciasta na 1 blasze do pieczenia odwróconym dużym metalowym stojakiem chłodzącym, aby lekko je zważyć, a następnie piecz w górnej trzeciej części piekarnika, aż się złoci i ugotuj przez 15 do 18 minut.
Ostrożnie wyjmij stojak i przenieś upieczone ciasto do innego stojaka, aby całkowicie ostygło.
Pozostałe prostokąty pieczemy w ten sam sposób, ważąc stojakiem (upewnij się, że jest schłodzony).
Podczas pieczenia ciasta pokrój Pozostałe figi wzdłuż na plasterki o grubości 1/4 cala.
Rozłóż nadzienie na 7 prostokątów ciasta i wierzch połówką pokrojonych fig, nakładając je na siebie. Pył z cukrem cukierniczym. Przykryj figi pozostałymi prostokątami ciasta i wierzch pozostałymi figami, nakładając je na siebie. Pył z cukrem cukierniczym.