Fideo (makaron meksykański z warzywami i Chile)

Fideo (makaron meksykański z warzywami i Chile)
Fideo (meksykański makaron z warzywami i Chile) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 580 kalorii. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 62 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, sos pomidorowy, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Meksykańskie Fideo z warzywami, Sopa de Fideo / zupa z makaronem meksykańskim, oraz Warzywa gotowane na parze z sezamem-olej Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać olej do dużej patelni i włączyć ciepło do średniej-wysokiej. Gdy olej zacznie migotać, dodaj tyle gniazd anielskich włosów, ile zmieści się w jednej warstwie. Gotować, aż każdy jest lekko rumiane na dnie, o 30 sekund. Odwróć i lekko brązowy po drugiej stronie, o kolejne 30 sekund. Po zakończeniu wyjąć gniazda i osuszyć na papierowych ręcznikach. Powtórz proces z pozostałym makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Angel Hair PastaAngel Hair Pasta
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Usunąć wszystkie oprócz 2 łyżki oleju. Ponadto, wyrzucić wszelkie kawałki makaronu w lewo na patelni. Podgrzać do wysokiej, A gdy olej zacznie migotać, dodać cebulę. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, około czterech minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodać seler i gotować, mieszając często, aż rozjaśni się w Kolorze, o trzech minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
4
Dodać marchewki i szczyptę soli i pieprzu, zmniejszyć ogień do średnio-wysokiej, i gotować, aż marchewki będą miękkie, o pięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodaj pokrojone w kostkę jalapeño, tosty makaron, i trzy szklanki sosu pomidorowego. Doprowadzić do wrzenia,a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotować. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około pięć minut. Jeśli makaron wchłonął cały płyn, dodaj trochę więcej. Makaron rozpadnie się na pasma. Kontynuuj gotowanie, aż makaron zostanie ugotowany, ale nadal stosunkowo twardy, około trzech minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
6
Podziel makaron między cztery miski. Na wierzch posypać kolendrą i serem Cotija.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CotijaSer Cotija
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn