Fettuccine ze szpinakiem i Prosciutto
Fettuccine ze szpinakiem i Prosciutto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać ząbek czosnku, jajko, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fettuccine z Prosciutto i szparagami, Kremowy Fettuccine Z Prosciutto, oraz Fettuccine z Gorgonzolanem i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Podczas gdy makaron gotuje, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek; podsmażyć 15 sekund.
Dodaj prosciutto i szpinak; smażyć na średnim ogniu 3 minut lub aż zwiędną.
Połącz zarezerwowane 1/2 szklanki płynu do gotowania i jajka w misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać makaron i mieszaninę jaj na patelnię; dobrze wymieszać. Gotować na małym ogniu 4 minuty lub aż mieszanina jajek będzie lekko gęsta, stale mieszając (nie gotować). Wymieszać w 1/4 szklanki sera i pieprzu. Łyżka 1 szklanka mieszanki makaronu na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 łyżka sera.