Fettuccine z miętą, orzechem włoskim i Pesto z Gorgonzoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Fettuccine z miętą, orzechem włoskim i Pesto z Gorgonzoli. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ser gorgonzola, sól koszerną, kawałki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gorgonzola-orzech Fettuccine z bułką tostową, Fettuccine z pesto Orzechowo-Pietruszkowym, oraz Fettuccine z pistacjowo-miętowym Pesto i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować w opakowaniu w dużym garnku z osoloną wrzącą wodą.
W międzyczasie odstawić 3/4 szklanki luźno zapakowanych małych liści mięty. Włożyć pozostałą miętę i 3/4 łyżeczki. sól, orzechy, czosnek, parmezan, pieprz i olej w robocie kuchennym. Pulsuj tylko do grubego skurczu.
Przenieść pesto do dużej miski i wymieszać z gorgonzola i mascarpone.
Odcedzić makaron, oszczędzając 1 szklankę wody makaronu, a następnie przenieść do miski z pesto. Rzuć dobrze płaszcz. Szybko wrzucić reserved liści mięty i dodać trochę wody makaronu w razie potrzeby dla luźniejszej konsystencji.
Podawać natychmiast i doprawić solą do smaku.