Fettuccine Meatball Lasagne

Fettuccine Meatball Lasagne
Przepis Fettuccine Meatball Lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Na 2,14 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja zawiera 525 kalorii, 34g białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jajko, oregano, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi), oraz Lasagne z pięcioma warzywami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, a następnie podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż będzie złoty, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać czosnek i oregano i podsmażyć, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
3
Dodaj pomidory z zarezerwowanym sokiem, pastą pomidorową, liściem laurowym i solą i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieją, 30 do 35 minut. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
SokSok
SólSól
1
Wymieszać razem bułkę tartą i mleko w dużej misce i odstawić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj mięso, czosnek, ser, jajko, natkę pietruszki, sól i pieprz i zmiksuj rękami ,aż dobrze się połączą (nie mieszaj). Uformuj poziom 1/2-porcje łyżeczki do klopsików (powinieneś mieć około 135).
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
MięsoMięso
SólSól
JajkoJajko
3
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie smażyć klopsiki w 5 partiach (nie tłum), okazjonalnie obracając się, aż dobrze rumiane i gotowane przez, O 2 protokół na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść jako rumiane na ręczniki papierowe za pomocą łyżki szczelinowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia, aż dobrze się połączą.
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Odcedzić w durszlaku, następnie spłukać pod zimną wodą i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
4
Spread 2 filiżanki sosu w 13-przez 9-calowy lub inny 3-quart szkła lub ceramiki do pieczenia naczynia i zorganizować jedną trzecią fettuccine nad sosem, a następnie top z wszystkich klopsiki. Dodać kolejną warstwę każdy z 2 szklanki sosu i jedną trzecią fettuccine, a następnie rozprowadzić z całym nadzieniem. Top z pozostałym fettuccine, następnie pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
KlopsikiKlopsiki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Posypać równomiernie mozzarellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
6
Piec, luźno przykryty folią, 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Wyjąć folię i piec, aż sos jest bulgotanie i ser jest złoty, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Przenieść do stojaka i ostudzić, około 20 minut.
9
Uwaga kucharzy: sos można przygotować 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Składniki

0(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiGruba, świeża bułka tarta (z włoskiego lub francuskiego bochenka)Gruba, świeża bułka tarta (z włoskiego lub francuskiego bochenka)340Orzechy dowolne (posiekane)suszone jajko fettuccinesuszone jajko fettuccine1Dużejajko, lekko pobitejajko, lekko pobite596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki227Orzechy dowolne (posiekane)schłodzona świeża mozzarella, grubo Startaschłodzona świeża mozzarella, grubo Starta454Orzechy dowolne (posiekane)ricotta (najlepiej świeża)ricotta (najlepiej świeża)2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone454Orzechy dowolne (posiekane)mieszanka klopsików (po 1/3 funta mielonej wieprzowiny, mielonego Chucka i mielonej cielęciny)mieszanka klopsików (po 1/3 funta mielonej wieprzowiny, mielonego Chucka i mielonej cielęciny)3(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1( bakłażany)cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1(może być lub przeglądać)suszone oregano, pokruszonesuszone oregano, pokruszone1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiuncja drobno startego Pecorino Romanouncja drobno startego Pecorino Romano0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)11 funt cukinii,(duża tuba)(duża tuba)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2kilogramycałe pomidory w soku, odsączone, zastrzegając sok i drobno posiekanecałe pomidory w soku, odsączone, zastrzegając sok i drobno posiekane1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia15
Magazyn