Przepis Fettuccine Meatball Lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Na 2,14 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja zawiera 525 kalorii, 34g białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jajko, oregano, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi), oraz Lasagne z pięcioma warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, a następnie podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż będzie złoty, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać czosnek i oregano i podsmażyć, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Czosnek
3
Dodaj pomidory z zarezerwowanym sokiem, pastą pomidorową, liściem laurowym i solą i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieją, 30 do 35 minut. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Liście Laurowe
Pomidor
Sok
Sól
1
Wymieszać razem bułkę tartą i mleko w dużej misce i odstawić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj mięso, czosnek, ser, jajko, natkę pietruszki, sól i pieprz i zmiksuj rękami ,aż dobrze się połączą (nie mieszaj). Uformuj poziom 1/2-porcje łyżeczki do klopsików (powinieneś mieć około 135).
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
Pietruszka-nać
Ser
Czosnek
Pieprz
Mięso
Sól
Jajko
3
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie smażyć klopsiki w 5 partiach (nie tłum), okazjonalnie obracając się, aż dobrze rumiane i gotowane przez, O 2 protokół na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Przenieść jako rumiane na ręczniki papierowe za pomocą łyżki szczelinowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
1
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia, aż dobrze się połączą.
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Odcedzić w durszlaku, następnie spłukać pod zimną wodą i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
4
Spread 2 filiżanki sosu w 13-przez 9-calowy lub inny 3-quart szkła lub ceramiki do pieczenia naczynia i zorganizować jedną trzecią fettuccine nad sosem, a następnie top z wszystkich klopsiki. Dodać kolejną warstwę każdy z 2 szklanki sosu i jedną trzecią fettuccine, a następnie rozprowadzić z całym nadzieniem. Top z pozostałym fettuccine, następnie pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fettuccine
Klopsiki
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Posypać równomiernie mozzarellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe Ziemniaki
6
Piec, luźno przykryty folią, 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
7
Wyjąć folię i piec, aż sos jest bulgotanie i ser jest złoty, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
8
Przenieść do stojaka i ostudzić, około 20 minut.
9
Uwaga kucharzy: sos można przygotować 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.