Fettuccine Meatball Lasagne

Fettuccine Meatball Lasagne
Przepis Fettuccine Meatball Lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Na 2,14 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja zawiera 525 kalorii, 34g białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jajko, oregano, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi), oraz Lasagne z pięcioma warzywami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, a następnie podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż będzie złoty, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać czosnek i oregano i podsmażyć, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
3
Dodaj pomidory z zarezerwowanym sokiem, pastą pomidorową, liściem laurowym i solą i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieją, 30 do 35 minut. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
SokSok
SólSól
1
Wymieszać razem bułkę tartą i mleko w dużej misce i odstawić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj mięso, czosnek, ser, jajko, natkę pietruszki, sól i pieprz i zmiksuj rękami ,aż dobrze się połączą (nie mieszaj). Uformuj poziom 1/2-porcje łyżeczki do klopsików (powinieneś mieć około 135).
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
MięsoMięso
SólSól
JajkoJajko
3
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie smażyć klopsiki w 5 partiach (nie tłum), okazjonalnie obracając się, aż dobrze rumiane i gotowane przez, O 2 protokół na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść jako rumiane na ręczniki papierowe za pomocą łyżki szczelinowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia, aż dobrze się połączą.
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Odcedzić w durszlaku, następnie spłukać pod zimną wodą i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
4
Spread 2 filiżanki sosu w 13-przez 9-calowy lub inny 3-quart szkła lub ceramiki do pieczenia naczynia i zorganizować jedną trzecią fettuccine nad sosem, a następnie top z wszystkich klopsiki. Dodać kolejną warstwę każdy z 2 szklanki sosu i jedną trzecią fettuccine, a następnie rozprowadzić z całym nadzieniem. Top z pozostałym fettuccine, następnie pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
KlopsikiKlopsiki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Posypać równomiernie mozzarellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
6
Piec, luźno przykryty folią, 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Wyjąć folię i piec, aż sos jest bulgotanie i ser jest złoty, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Przenieść do stojaka i ostudzić, około 20 minut.
9
Uwaga kucharzy: sos można przygotować 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Składniki

0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweGruba, świeża bułka tarta (z włoskiego lub francuskiego bochenka)Gruba, świeża bułka tarta (z włoskiego lub francuskiego bochenka)3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszone jajko fettuccinesuszone jajko fettuccine1łyżka czerwony ocet winnyjajko, lekko pobitejajko, lekko pobite591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.schłodzona świeża mozzarella, grubo Startaschłodzona świeża mozzarella, grubo Starta4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ricotta (najlepiej świeża)ricotta (najlepiej świeża)2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mieszanka klopsików (po 1/3 funta mielonej wieprzowiny, mielonego Chucka i mielonej cielęciny)mieszanka klopsików (po 1/3 funta mielonej wieprzowiny, mielonego Chucka i mielonej cielęciny)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1( bakłażany)cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1Batoniki toffi Heathsuszone oregano, pokruszonesuszone oregano, pokruszone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncja drobno startego Pecorino Romanouncja drobno startego Pecorino Romano0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek12 łyżeczki czosnku w proszkuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2kilogramycałe pomidory w soku, odsączone, zastrzegając sok i drobno posiekanecałe pomidory w soku, odsączone, zastrzegając sok i drobno posiekane1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia15
Magazyn