Feta-Dip jogurtowy z chipsami Pita
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Dip feta-jogurt z chipsami Pita może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól czosnkową, jogurt, krem do kartonów i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Dip jogurtowo-Feta, Fetan Avocado Salsa & Pita Chips, oraz Dip jogurtowy ogórkowy z chipsami Pita.
Instrukcje
Podziel każdą pita na pół poziomo; pokrój każdą połowę na 6 klinów. Ułóż kliny pita, szorstkie boki do góry, w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia. Lekko zalać kliny sprayem do gotowania; posypać solą czosnkową.
Piec w 400 przez 9 minut lub do złotego koloru i chrupiące. Całkowicie fajne.
Umieścić jogurt i 8 kolejnych składników w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać do miski; przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut.