Fedelini z tuńczykiem i ciecierzycą
Fedelini z Tunanem i ciecierzycą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 17g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sól, świeżo zmielony pieprz, tuńczyk i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Podobne przepisy to Sizzling-Herb Fedelini, Tuńczyk, pomidorki koktajlowe i ciecierzyca, oraz Sałatka śródziemnomorska Orzo z Tunanem i ciecierzycą.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać nasiona kopru włoskiego, skórkę pomarańczową oraz sól i pieprz. Gotować, mieszając, przez 1 minutę dłużej.
Dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut.
Dodać tuńczyka i jego oleju i ciecierzycy, przykryć i zdjąć patelnię z ognia.
W dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, gotować fedelini, aż tylko gotowe, o 6 protokół. Rezerwy około 1/2 szklanki wody makaronu.
Odcedzić makaron i wymieszać z sosem, 1/4 szklanki wody z makaronu i natką pietruszki. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodaj więcej zarezerwowanej wody z makaronu.
Tuńczyk w puszkach: różne marki tuńczyka różnią się ogromnie. Tutaj używamy tuńczyka zapakowanego w olej i liczymy na ten olej jako część sosu. Jeśli twój tuńczyk ma mniej niż 1 1/2 łyżki oleju na puszkę, dodaj trochę dodatkowego oleju do gotowania, aby nadrobić różnicę.
Zalecenie dotyczące wina: wino z dużą ilością kwasowości wytrzyma koper włoski i tuńczyk. Wystarczy butelka Sancerre z Doliny Loary we Francji lub sauvignon blanc z Kalifornii.