Featherlight Yeast Rolls
Featherlight Yeast Rolls może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 7 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 83 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 29 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, mąka, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Featherlight Yeast Rolls, Featherlight Rolls, oraz Roladki Drożdżowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie przykryć ziemniaki zimną wodą w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż bardzo miękkie, o 10 protokół. Rezerwa 1 szklanka płynu do gotowania, a następnie dobrze spuścić ziemniaki.
W międzyczasie roztopić 2 1/2 łyżki masła.
Rozgrzać gorące ziemniaki w dużej misce widelcem. Wymieszać mleko, sól, 2 łyżki cukru i 2 łyżki roztopionego masła (mieszanina będzie grudkowata).
Schłodzić 1/2 szklanki płynu do gotowania do ogrzania (105 do 46°). Wymieszać drożdże i odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami i pozostałą cieczą do gotowania.)
Mieszamy mieszaninę drożdży z mieszaniną ziemniaków, następnie mieszamy mąkę drewnianą łyżką, aż powstanie miękkie ciasto.
Wyłożyć ciasto na mąkę i zagnieść, odkurzając powierzchnię i ręce wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przywierało, aż będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut (ciasto będzie lekko lepkie).
Umyj dużą miskę z pozostałym roztopionym masłem, a następnie przekręć ciasto do miski, aby pokryć. Przykryć szczelnie folią i odstawić do wyrośnięcia, schłodzone, 8 do 12 godzin.
Rozwałkuj ciasto (nie zagniataj), a następnie podziel na połowę.
Zwiń każdą połowę w 12-calowy kłodę na bardzo lekko posypanej mąką powierzchni lekko posypanymi rękami.
Wytnij każdy dziennik na 12 równych kawałków i rzuć każdy w kulkę. Ułóż równomiernie rozmieszczone w 6 rzędach po 4 (mniej niż 1/2 cala od siebie) w masle 13 - przez 9 - przez 2-calowej patelni do pieczenia. Przykryć patelnię ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte).
Niech rolki rosną w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia (będą wypełniać patelnię), od 1 do 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Roztopić Pozostałe 1 1/2 łyżki masła.
Umyj wierzch rolek roztopionym masłem i piecz do złotego koloru, 25 do 30 minut. Poluzować krawędzie ostrym nożem, następnie przenieść rolki do stojaka i lekko ostudzić.
Bułki są najlepsze w dniu, w którym są pieczone, ale można je dobrze zamrozić,zapakować do 1 miesiąca. Rozmrozić, następnie podgrzać, odsłonięty, na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, 5 do 10 minut.