Faszerowany kurczak Saltimbocca z rukolą i sałatką z pomidorów
Faszerowany kurczak Saltimbocca z rukolą i sałatką z pomidorów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 780 kalorii, 48g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pomidorów śliwkowych, sól koszerna, liście tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony kurczak z rukolą Sałatka pomidorowa, Herbed rukola - Sałatka pomidorowa z kurczakiem, oraz Parmezan Kurczak z sałatką z rukoli i pomidorem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ricottę, 1/4 szklanki Parmigiano-Reggiano, szałwii i mleka i doprawić solą.
Motyl każdą pierś kurczaka, przecinając poziomo w najgrubszą część piersi prawie całą drogę na drugą stronę (utrzymując piersi przymocowane po jednej stronie). Otwórz każdą pierś jak książkę i funt do 1/8 do 1/4-cala grubości za pomocą płaskiej stronie młotka mięsnego.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Umieść łyżkę mieszanki ricotty na środku każdej piersi kurczaka, a następnie złóż kurczaka, aby zamknąć nadzienie. Każdą pierś kurczaka owinąć 2 plastrami prosciutto, nakładając je lekko. Owinąć każdą pierś kurczaka w folię i przechowywać w lodówce na noc.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozpakuj piersi z kurczaka i umieść na obramowanej blasze do pieczenia lub płytkim naczyniu do pieczenia.
Skropić EVOO, następnie piec, aż kurczak jest gotowane przez i prosciutto jest chrupiące, 20 do 25 minut.
Podczas pieczenia kurczaka, rozgrzać masło na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodać panko i tymianek i gotować, mieszając, aż panko będzie złoty.
Zdjąć z ognia i wymieszać w pozostałej 1/4 Puchar Parmigiano-Reggiano.
Podziel kurczaka między talerze. Ułożyć rukolę razem z kurczakiem i ułożyć rukolę pomidorami i bułką tartą czosnkową.
Uwaga kucharza: nadziewane piersi z kurczaka można przechowywać w lodówce do 2 dni przed gotowaniem.