Faszerowana Zapiekanka Z Zielonych Pomidorów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj nadziewanych smażonych zielonych pomidorów. To danie główne ma 586 kalorii, 27g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.7 za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka soli i pieprzu, pomidory, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z zielonej fasoli ze smażoną szalotką, Smażony Zielony Pomidor Blt, oraz Smażony Zielony Pomidor Po ' Boy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jajka i mleko w płytkiej misce lub patelni. Odstawić.
Połącz parmezan i bułkę tartą w płytkim naczyniu lub patelni.
Pogłębić plastry pomidora w mieszance do pieczenia; zanurzyć w mieszaninie jaj i pogłębić w mieszaninie bułki tartej, zastrzegając pozostałą mieszaninę bułki tartej.
Smaż pomidory, partiami, w gorącym oleju na dużej patelni nonstick na średnim ogniu 2 minuty z każdej strony lub na złoty kolor.
Odcedzić na stojaku drucianym nad ręcznikami papierowymi.
Gorące pomidory posypać równomiernie solą i pieprzem do smaku.
Połówkę pomidorów umieścić w jednej warstwie w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali; łyżka 1 1/2 szklanki podstawowego sosu pomidorowego na smażonych zielonych pomidorach i posypać równomiernie rozdrobnionym serem mozzarella.
Pozostałe smażone pomidory układamy równomiernie na ser. Łyżka pozostałego sosu wokół pomidorów, uważając, aby nie polać sosem na wierzchy pomidorów.
Posypać zarezerwowaną mieszaninę bułki tartej nad zapiekanką.
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Fess Parker Santa Barbara Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 9 dolarów za butelkę.
![Fess Parker Santa Barbara Riesling]()
Fess Parker Santa Barbara Riesling
Nuty kwiatowe i kwiaty pomarańczy, mieszają się z zapachami cytrusów, brzoskwini, wiciokrzewu i lekkiej moreli na nosie. Na podniebieniu znajdziesz smaki brzoskwini, moreli i cytrusów. Te smaki łączą się, aby uzyskać suchy, ale dobrze zbalansowany Riesling.