Fasolka szparagowa z karmelizowaną szalotką
Fasolka szparagowa z karmelizowaną szalotką to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 63 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka octu winnego, oliwy z oliwek, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Fasola szparagowa z karmelizowaną szalotką, Fasolka Szparagowa Z Karmelizowaną Szalotką I Pieczarkami, oraz Fasolka szparagowa Toma z szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować fasolkę szparagową we wrzącej osolonej wodzie, aby pokryć 3 do 4 minut lub do chrupiącej miękkości; odcedzić. Zanurz fasolę w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić.
Roztopić masło i brązowy cukier z oliwą z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; dodać szalotki, i smażyć 2 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, dodać ocet, i smażyć 10 minut lub aż szalotki są złociste i miękkie.
Zwiększ ciepło do średnio-wysokiej; dodaj fasolkę szparagową, i smażyć 5 minut lub aż do dokładnie ogrzanego. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.