Fasolka szparagowa z karmelizowanymi orzechami pekan

Fasolka szparagowa z karmelizowanymi orzechami pekan
Fasolka szparagowa z karmelizowanymi orzechami pekan to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 139 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, fasolę, połówki i kawałki orzechów pekan oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Fasolka szparagowa z karmelizowanymi orzechami pekan, Fasolka szparagowa z karmelizowaną cebulą i orzechami pekan, oraz Przystawki na Święto Dziękczynienia-karmelizowana kukurydza i fasolka szparagowa z orzechami pekan i serem pleśniowym.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż orzechów pekan na patelni obramowanej blachy i piec w piekarniku, aż blady Złoty w środku, o 6 do 8 protokół. Chłodno i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
Przygotuj durszlak zanurzony w dużej misce z lodowatą wodą. Gotować fasolę w garnku 6-do 8-quart dobrze osolonej wrzącej wody, odkryte, aż po prostu miękkie, 5 do 8 minut. Używając dużej szczelinowej łyżki i / lub szczypiec, przenieś fasolę na durszlak w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie, a następnie dobrze osusz i osusz na ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
SzczypceSzczypce
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
4
Rozgrzać masło w 12-do 14-calowej głębokiej patelni ciężkiej (najlepiej prosto) na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie dodać szalotkę i gotować, mieszając do bladego złota, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Zmniejszyć ogień do medium i wymieszać z cukrem, aż prawie się rozpuści, a następnie gotować pekan, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
CukierCukier
6
Dodaj zieloną fasolkę, sól koszerna, i pieprz, i sauté fasolki, obracając je szczypcami, aż ogrzane przez, 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Sól KoszernaSól Koszerna
PieprzPieprz
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
7
Przełożyć na talerz i podawać.
1
* Fasolę można przyciąć 1 dzień wcześniej i schłodzić w zamykanej plastikowej torbie.Orzechy można lekko tostować 1 dzień wcześniej i przechowywać schłodzone, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn