Fasolka szparagowa z karmelizowanymi orzechami pekan
Fasolka szparagowa z karmelizowanymi orzechami pekan to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 139 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, fasolę, połówki i kawałki orzechów pekan oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Fasolka szparagowa z karmelizowanymi orzechami pekan, Fasolka szparagowa z karmelizowaną cebulą i orzechami pekan, oraz Przystawki na Święto Dziękczynienia-karmelizowana kukurydza i fasolka szparagowa z orzechami pekan i serem pleśniowym.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku.
Rozłóż orzechów pekan na patelni obramowanej blachy i piec w piekarniku, aż blady Złoty w środku, o 6 do 8 protokół. Chłodno i grubo posiekać.
Przygotuj durszlak zanurzony w dużej misce z lodowatą wodą. Gotować fasolę w garnku 6-do 8-quart dobrze osolonej wrzącej wody, odkryte, aż po prostu miękkie, 5 do 8 minut. Używając dużej szczelinowej łyżki i / lub szczypiec, przenieś fasolę na durszlak w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie, a następnie dobrze osusz i osusz na ręcznikach.
Rozgrzać masło w 12-do 14-calowej głębokiej patelni ciężkiej (najlepiej prosto) na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie dodać szalotkę i gotować, mieszając do bladego złota, 2 do 3 protokół.
Zmniejszyć ogień do medium i wymieszać z cukrem, aż prawie się rozpuści, a następnie gotować pekan, mieszając, 1 minutę.
Dodaj zieloną fasolkę, sól koszerna, i pieprz, i sauté fasolki, obracając je szczypcami, aż ogrzane przez, 2 do 4 protokół.
Przełożyć na talerz i podawać.
* Fasolę można przyciąć 1 dzień wcześniej i schłodzić w zamykanej plastikowej torbie.Orzechy można lekko tostować 1 dzień wcześniej i przechowywać schłodzone, przykryte.