Fasolka szparagowa z grzybami Shiitake
Fasolka szparagowa z grzybami Shiitake to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.75 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka grzybów shiitake, olej sezamowy, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fasolka szparagowa z grzybami Shiitake, Pieczona fasolka szparagowa z grzybami Shiitake i czosnkiem, oraz Smażyć: fasola szparagowa i grzyby Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć końce fasoli. Pozostaw fasolę w całości lub pokrój na 1-calowe kawałki.
Umieść kosz parowca w 1/2 cala wody w rondlu lub patelni (woda nie powinna dotykać dna kosza).
Fasolkę szparagową włożyć do kosza na parowiec. Przykryć szczelnie i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Steam 10 minut.
Gotować migdały w niepreparowanej ciężkiej patelni na średnim ogniu 5 do 7 minut, często mieszając, aż zacznie się brązowienie, a następnie stale mieszając, aż złoty kolor i pachnące.
Usunąć twarde łodygi grzybów; pokroić grzyby w plastry 1/4 cala.
Rozgrzać oliwę i olej sezamowy w 12-calowej patelni na średnim ogniu. Pieczarki i czosnek gotować w oleju 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z sosem sojowym i fasolką szparagową. Gotować 2 do 3 minut lub aż fasolka szparagowa są chrupiące-przetargu.