Fasolka szparagowa z cytrusowym winegretem

Fasolka szparagowa z cytrusowym winegretem
Fasolka szparagowa z cytrusowym winegretem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja zawiera 86 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, szalotkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cytrusowo-Orzechowa Fasola Szparagowa, Cytrusowa fasolka szparagowa z migdałami, oraz Fasolka szparagowa z cytrusami i orzechami pekan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotować wodę i dodać fasolkę szparagową. Fasolę gotować przez 4 minuty lub aż będzie chrupiąca-miękka, i odcedzić. Spłukać zimną wodą, odsączyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać szalotki; gotować 2 minuty lub aż szalotki zaczną brązowieć, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
4
Połączyć szalotki, Skórka z cytryny, sok z cytryny, sok z limonki, sok pomarańczowy, sól, i czarny pieprz w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką. Powoli dodaj 4 1/2 łyżeczki oleju, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Skropić winegret na fasoli, podrzucając delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
TrudnośćNormalny
Gotowe W18 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn