Fasola Toskańska
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Toskańska fasola może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz marynarkę, grubą sól morską, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fasola Toskańska, Toskańska Biała Fasola, oraz Toskański Kurczak z fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz garnka z terakoty po raz pierwszy, mocz go w wodzie, aby pokryć co najmniej 6 godzin, a następnie odcedzaj.
Umieść fasolę, wodę, szałwię, liść laurowy i całą główkę czosnku w garnku z fasolą. Przykryć i powoli doprowadzić do duszenia na małym ogniu; może to potrwać 2 3/4 godziny w garnku z fasolą lub 1 godzinę w rondlu.
Dusić fasolę do miękkości i miękkości, ale nie mushy, o 45 minut w garnku fasoli lub 35 do 40 minut w rondlu.
Zdjąć z ognia i ostudzić fasolę, przykrytą, 15 minut. Wymieszać z solą morską.
Z fasoli odcedzić prawie cały płyn do gotowania (rezerwa na zupę w razie potrzeby) i doprawić fasolę solą morską i pieprzem do smaku.
Fasola sukienka z olejem przy stole.
* Willinger uważa, że suszone ziarna są najlepsze, gdy są używane w ciągu 1 roku od zbioru; ważne jest, aby kupić je w sklepie, który ma wysoką obroty produktów.* Fasola może być gotowana 1 dzień wcześniej, całkowicie schłodzona, odsłonięta, a następnie schłodzona, przykryta.