Fasola Pinquito
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Fasola Pinquito może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 8. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, przecier pomidorowy, sos enchilada, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Nadzienie taco z fasoli Pinquito i Quinoa, fasola szparagowa z fermentowaną czarną fasolą ~ aka brudna fasola szparagowa, oraz Best Darn Pot Of Beans EVER-Homestyle Pinto Beans W / A opcja szybkowaru.
Instrukcje
Wybierz i spłucz 1 lb. pinquito (małe różowe) fasolki.
Umieścić w garnku 6-quart i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, zdjąć ciepło i odstawić na 1 godzinę.
Odsączyć fasolę. Przykryć świeżą wodą, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować do miękkości, gdziekolwiek od 40 do 90 minut w zależności od świeżości fasoli.
Odcedzić, zastrzegając fasolę i 1 szklanka płynu do gotowania.
W garnku 5-quart na średnim ogniu, gotować 4 plastry (około 1/4 lb.) boczek posiekany. Gdy boczek jest chrupiący, usuń z patelni wszystko oprócz 1 łyżeczki tłuszczu.
Dodaj 2 posiekane cebule (12 oz. razem) i 2 ząbki mielonego czosnku na patelnię. Gotować, mieszając, aż cebula po prostu zacznie brązowieć.
Dodaj 1/2 szklanki pomidora czystego, 1/2 szklanki czerwonego sosu chile lub czerwonego sosu enchilada, 1 łyżka brązowego cukru, 1 łyżeczka musztardy suchej, i fasoli pinquito i reserved cieczy. Sól do smaku. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut do mieszania smaków.