Fasola Kowbojska
Fasola kowbojska wymaga około 2 godziny i 22 minuty od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 18g białka, 16G tłuszczu i w sumie 285 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 6 i kosztuje 61 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jalapeno chile, boczek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 362 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Działa dobrze jako danie główne w bardzo przystępnej cenie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Fasola Kowbojska, Fasola Kowbojska, oraz Fasola Kowbojska.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W dużym rondlu zagotuj namoczoną fasolę, szynkę, liść laurowy, czosnek, jalapeno i 5 szklanek wody na dużym ogniu. Przykryj patelnię, zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny lub do miękkości fasoli. Jeśli fasola wchłonie zbyt dużo wody, dodaj 1 szklankę wody po 1 godzinie i kontynuuj gotowanie (mieszanka fasoli powinna pozostać zupowa podczas gotowania). Wyłącz ogrzewanie.
Gotuj boczek na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu, aż będzie prawie chrupiący, około 10 minut.
Dodaj cebulę i gotuj przez około 3 minuty lub do zeszklenia.
Przenieś mieszankę boczku i cebuli do garnka z fasolą. Wytrzyj patelnię do czysta. Na tej samej patelni gotuj chorizo na średnim ogniu, aż będzie chrupiące, około 1 minuty. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij chorizo i osusz na ręcznikach papierowych.
Dodaj do fasoli. W razie potrzeby lekko dopraw solą. Mieszaj fasolę na średnim ogniu, aż zostanie podgrzana.
Usuń liść laurowy i szynkę i wyrzuć. Chochla do misek i podawać.
Uwaga kucharza: zamiast moczenia fasoli możesz użyć 3 (15 uncji) puszek wypłukanych i odsączonych fasoli pinto. Postępuj jak powyżej, ale skróć czas gotowania do 1 godziny.