Fasola Kowbojska

Fasola Kowbojska
Fasola kowbojska wymaga około 2 godziny i 22 minuty od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 18g białka, 16G tłuszczu i w sumie 285 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 6 i kosztuje 61 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jalapeno chile, boczek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 362 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Działa dobrze jako danie główne w bardzo przystępnej cenie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Fasola Kowbojska, Fasola Kowbojska, oraz Fasola Kowbojska.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużym rondlu zagotuj namoczoną fasolę, szynkę, liść laurowy, czosnek, jalapeno i 5 szklanek wody na dużym ogniu. Przykryj patelnię, zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny lub do miękkości fasoli. Jeśli fasola wchłonie zbyt dużo wody, dodaj 1 szklankę wody po 1 godzinie i kontynuuj gotowanie (mieszanka fasoli powinna pozostać zupowa podczas gotowania). Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
CzosnekCzosnek
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Gotuj boczek na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu, aż będzie prawie chrupiący, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj cebulę i gotuj przez około 3 minuty lub do zeszklenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Przenieś mieszankę boczku i cebuli do garnka z fasolą. Wytrzyj patelnię do czysta. Na tej samej patelni gotuj chorizo na średnim ogniu, aż będzie chrupiące, około 1 minuty. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij chorizo i osusz na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
BoczekBoczek
FasolaFasola
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
6
Dodaj do fasoli. W razie potrzeby lekko dopraw solą. Mieszaj fasolę na średnim ogniu, aż zostanie podgrzana.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
SólSól
7
Usuń liść laurowy i szynkę i wyrzuć. Chochla do misek i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
8
Uwaga kucharza: zamiast moczenia fasoli możesz użyć 3 (15 uncji) puszek wypłukanych i odsączonych fasoli pinto. Postępuj jak powyżej, ale skróć czas gotowania do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola PintoFasola Pinto
FasolaFasola
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 22 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn