Fasola Fava i karczochy: Fave e Carciofi al Tegame
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać fasoli Fava i karczochy: Fave e Carciofi al tegame spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 489 kalorii, 22g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, cebulę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 91%. Podobne przepisy to Fasola Fava z czerwoną cebulą i miętą (Fave con Cipolla Rossan e Menta ), Karczochy Duszone I Fasola Fava, oraz Aginares Me Koukia (karczochy i fasola Fava).
Instrukcje
Wyciśnij sok z połowy cytryny do miski z wodą wystarczająco dużą, aby pomieścić karczochy. Przyciąć karczochy do serc, pocierając cięte powierzchnie z połową cytryny, aby zapobiec ich brązowieniu.
Usuń dławik, pokrój karczochy na plasterki o grubości 1/4 cala, a następnie wrzuć plasterki do zakwaszonej wody.
W 12 do 14-calowej patelni saute, rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać cebulę i czosnek. Pocić warzywa w oleju, aż będą miękkie i po prostu złoty kolor.
Dodać fasolę fava i wymieszać dobrze wymieszać.
Odcedzić plastry karczocha, a następnie dodać do patelni z favas.
Dodaj 1/2 szklanki wody i zwiększ ciepło pod patelnią, aby płyn się zagotował. Gotować, aż warzywa będą miękkie, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.