Fasola chili mamy

Fasola chili mamy
Przepis Mama ' s Chili Beans może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Na 3,21 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 653 kalorie, 40g białka, oraz 11g tłuszczu. 203 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do Super Bowl. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, pieprz jalapeno, cukier i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Spróbuj Wideo: autentyczny portorykański ryż i fasola mamy, Chili Dip-tamales w puszkach, fasola chili, Rotel i inne tworzą aromatyczny dip, oraz Najlepszy Meat Loaf mojej mamy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 Zacznij od fasoli pinto. (Jeśli używasz fasoli w puszkach, opłucz je i przejdź do kroku 2.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola KonserwowaFasola Konserwowa
Fasola PintoFasola Pinto
2
Włożyć fasolę do dużego garnka i przykryć co najmniej 3 cale wody (Około 3 litrów wody). Doprowadzić do wrzenia i obniżyć ogień na wolnym ogniu. Dusić, pod przykryciem, przez około 2 1/2 godziny lub aż fasola będzie miękka. Przy okazji, moja mama używa szybkowaru do gotowania fasoli pinto. Aby ugotować fasolę w szybkowarze, gotuj nie więcej niż 2 szklanki fasoli w szybkowarze 4-litrowym, z dodaną wodą, aż dotrze do linii napełniania wskazanej dla pojemności szybkowaru. Gotować fasolę przez 35 minut z 15 funtów ciśnienia i na małym ogniu. Po 35 minutach pozostaw szybkowar do całkowitego ostygnięcia. Upewnij się, że Szybkowar całkowicie ochłodził się przed otwarciem, a jeśli podczas otwierania występuje jakikolwiek opór, nie otwieraj go. Postępuj zgodnie ze wskazówkami dla konkretnej marki szybkowaru. (Patrz Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa dotyczące szybkowarów.)2 podczas gotowania fasoli ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola PintoFasola Pinto
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
3
Dodaj łyżkę masła do ryżu, gdy jest gotowanie dla smaku.3 na dużej patelni, podsmażyć cebulę i czosnek w 2 łyżkach oliwy z oliwek, aż będą przezroczyste na średnim ogniu. Przesuń cebulę na jedną stronę patelni, podgrzej ogień do wysokiej, i brąz mięso z dala od cebuli na tej samej patelni. (Jeśli nie masz wystarczająco dużej patelni, użyj dwóch oddzielnych mniejszych patelni do cebuli i wołowiny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj chili w proszku do mięsa, jak to jest gotowanie. Zacznij od jednej łyżki stołowej i dodaj więcej w razie potrzeby do smaku. Wymieszać z cebulą i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
6
Dodaj jedną puszkę pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
7
Dodać pokrojoną paprykę Jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
8
Dodać 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
9
Dodaj 1 łyżeczkę cukru, aby przeciwdziałać kwasowości pomidorów. 4 po ugotowaniu fasoli odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
10
Dodać fasolę do mięsa i cebuli, dodając kolejną łyżeczkę soli do fasoli, jak idą w. Gotować na wolnym ogniu przez 5-10 minut, degustując i dodając więcej soli w razie potrzeby do smaku. Wymieszać liście kolendry tuż przed podaniem lub posypać wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
Podawać na ryżu lub z ciepłymi tortillami kukurydzianymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Cava Mestres Reserva Brut 1312. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasnożółty słomkowy kolor z widocznymi zielonymi pasemkami i drobnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżo ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając wielką równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn