Farsz z karczocha, kiełbasy i parmezanu
Karczoch, kiełbasa, i parmezan ser farsz może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 15g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz cebulę, kostki chleb na zakwasie, parmezan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Farsz z karczocha, kiełbasy i parmezanu (niskowęglowodanowy), Farsz Pieczarkowy Z Parmezanem, oraz Farsz Z Karczocha Parmezan Na Zakwasie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. podziel chleb między 2 blachy do pieczenia.
Piec, aż kostki są suche, ale nie twarde, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i podsmażyć aż gotowane przez, zrywając z tyłu widelca, o 5 protokół.
Dodaj cebulę, seler i czosnek. Podsmażyć, aż seler będzie miękki, o 10 protokół.
Wymieszać z karczochami, tymiankiem i miętą; smażyć 2 minuty dłużej.
Przenieść mieszankę kiełbasy do dużej miski. (Chleb i kiełbasa mieszanki mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryj osobno. Przechowywać chleb w temperaturze pokojowej. Schłodzić mieszankę kiełbasy i podgrzać do letniej przed kontynuowaniem.)
Dodać chleb do mieszanki kiełbasy; wrzucić dobrze wymieszać.
Wymieszać z serem, następnie 1 szklanka bulionu. Doprawić solą i pieprzem.
Luźno wypełnić główną jamę i jamę szyi indyka farszem.
Dodać tyle bulionu do pozostałego farszu, aby lekko zwilżyć (od 1/4 szklanki do 3/4 szklanki, w zależności od ilości pozostałego farszu). Obfite danie do pieczenia masła. Łyżka pozostałego farszu do przygotowanego naczynia. Naczynie przykryć folią z masłem, z masłem w dół.
Piecz farsz w naczyniu — obok indyka lub podczas odpoczynku indyka - aż do ogrzania, około 25 minut. Odkryj farsz w naczyniu.
Piec, aż wierzch farszu będzie lekko chrupiący i złoty, o 15 minut dłużej.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Obficie masło 13x9x2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Dodaj wystarczająco dużo bulionu do farszu, aby zwilżyć (3/4 szklanki do 1 1/4 szklanki).
Przełożyć farsz na przygotowane danie. Przykryć maślaną folią, maślaną stroną do dołu.
Piec do ogrzania przez, o 40 protokół. Odkryć i piec, aż top jest lekko chrupiące i złoty, o 20 minut dłużej.