Fajitas z kurczaka i wołowiny może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis zawiera 15 porcji z 896 kalorii, 67g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Za $4.95 za porcję, ten przepis okładki 58% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę polubiło to meksykańskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś kolendrę, sok z limonki, chili w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Z łyżką wynik 92%, to danie jest super. Spróbuj Fajitas z wołowiny lub kurczaka, Fajitas z wołowiny lub kurczaka, oraz Fajitas Z Kurczaka I Wołowiny Ponzu dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Do marynaty: w blenderze połącz oliwę z oliwek, chili w proszku, Worcestershire, kminek, płatki czerwonej papryki, czosnek i sok z limonki. Następnie dodaj cukier, sól i pieprz i zmiksuj marynatę, aż będzie całkowicie połączona i gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Sól I Pieprz
Sos Worcestershire
Chili W Proszku
Sok Z Limonki
Oliwa Z Oliwek
Marynata
Czosnek
Kminek
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Umieść kurczaka i wołowinę w osobnych 2-litrowych naczyniach do pieczenia lub dużych, zamykanych plastikowych torebkach do przechowywania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Wołowina
2
Kurczaka i wołowinę polać marynatą i natrzeć marynatą całe mięso. Dobrze umyj ręce, a następnie przykryj naczynia folią i pozwól im marynować w lodówce przez 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa Rub
Mięso
Wołowina
Karmelki I Tootsie Roll Midgees
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
3
Na pico de gallo: pokrój pomidory, jalapenos i cebulę w bardzo małą kostkę. (Zostaw nasiona w jalapenos, aby uzyskać cieplejsze pico. Dostosuj ilość jalapenos do preferowanej temperatury.) Następnie posiekaj ładną pęczek kolendry. Po prostu usuń i wyrzuć długie bezlistne łodygi przed siekaniem. Nie ma potrzeby całkowitego usuwania liści z łodyg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pico De Gallo
Papryka Jalapeno
Kolendra
Pomidor
Cebula
Nasiona
4
Umieść wszystkie te składniki razem w misce i dobrze wymieszaj. Wyciśnij sok z połowy limonki do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
Wapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Syrop Klonowy I Dodatkowe Kawałki Mlecznej Czekolady I Masła Orzechowego
5
Dodaj sól do smaku i ponownie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
6
W przypadku warzyw fajita: wrzuć cebulę i paprykę do miski i wymieszaj z oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Papryka
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Syrop Klonowy I Dodatkowe Kawałki Mlecznej Czekolady I Masła Orzechowego
7
Gdy jest gotowy do gotowania, rozgrzej grill na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojona Szynka Prosciutto (porwana Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
8
Gotuj kurczaka z obu stron, aż do całkowitego ugotowania (lub do temperatury wewnętrznej 165 stopni F), około 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
9
Wyjmij go na półmisek, aby odpocząć przez 5 do 10 minut.
10
Grilluj wołowinę z obu stron, aż będzie całkowicie ugotowana, łącznie około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojona Szynka Prosciutto (porwana Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
11
Wyjmij go na półmisek, aby odpocząć przez 5 do 10 minut.
12
Wrzuć warzywa fajita do kosza na grilla i grilluj, aż będą ugotowane, rzucając od czasu do czasu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojona Szynka Prosciutto (porwana Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
13
Aby to wszystko połączyć: ułóż warzywa na półmisku. Pokrój kurczaka i wołowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Wołowina
14
W przypadku fixinów: zawiń tortille w folię i podgrzej na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelki I Tootsie Roll Midgees
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojona Szynka Prosciutto (porwana Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Folia Aluminiowa
15
Podawaj kurczaka, wołowinę i warzywa z ciepłymi tortillami, fasolą Fiesta, tartym serem, kwaśną śmietaną, ćwiartkami limonki i pico de gallo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pico De Gallo
Klin Wapienny
Kwaśna śmietana
12 Wydrylowanych, Dojrzałych Oliwek, Posiekanych
Cały Kurczak
Ser
Fasola
Wołowina
16
Umieść fasolę w dużej misce i zalej zimną wodą. Odłóż je na bok i pozwól im moczyć się przez 5 do 6 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Syrop Klonowy I Dodatkowe Kawałki Mlecznej Czekolady I Masła Orzechowego
17
Odcedź i opłucz fasolę, a następnie umieść ją w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
18
Dodaj czosnek, zieloną, pomarańczową i czerwoną paprykę oraz cebulę. Przykryj je około cala wody, a następnie dodaj szynkę lub boczek. Następnie dodaj chili w proszku, kminek, sól i pieprz. Wymieszaj, aby połączyć, a następnie zagotuj mieszaninę. Zmniejsz ogień i gotuj fasolę do miękkości, około 2 godzin. Sprawdź poziom płynu mniej więcej w połowie procesu gotowania; jeśli wolisz, aby fasola była mniej zupowa, możesz usunąć około jednej trzeciej płynu do gotowania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Fajitas działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Seghesio Rockpile Zinfandel. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 44 dolarów.
Seghesio Rockpile Zinfandel
Rockpile Zinfandel ma aromaty pudełka z przyprawami i czerwonych owoców z intensywnymi smakami porzeczki, kandyzowanego jabłka i esencji briary Zinfandela. Wino ma również miękkie wejście z skoncentrowaną kwasowością i wyjątkowo długim finiszem.