Fabienne ' s Black Olive and Curry Deviled Eggs
Fabienne 's Black Olive and Curry Deviled Eggs to hor d' oeuvre, który serwuje 12. Za 19 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i cały 30 przepis ma 60 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Ten przepis od Allrecipes wymaga curry z Madrasu, majonezu, jajek i oliwek kalamatan. Jest to niedrogie przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak spektakularny wynik spoonacular 11%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Oliwkowe Deviled Eggs, Go Green (Olive) Deviled Eggs, oraz Jajka z oliwek i ziół.
Instrukcje
Umieść jajka w rondelku; zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i odstawić jajka w gorącej wodzie na 15 minut.
Wyjmij jajka z gorącej wody, ostudź pod zimną bieżącą wodą i obierz.
Pokrój każde jajko wzdłuż na pół; umieść żółtka w misce. Zetrzyj żółtka widelcem; dodać majonez, oliwki, musztardę, sok z cytryny, curry, cebulę w proszku, ocet i czosnek.
Ułóż białka pokrojoną stroną do góry na półmisku do serwowania. Łyżka mieszanki żółtka na połówki białka jaja.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.