Espresso Sambuca Tapioca Budyń
Espresso Sambuca Tapioca budyń jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 2 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz jajko, instant - espresso w proszku, instant tapioka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Espresso Sambuca Tapioca Budyń, Pudding Z Tapioki, oraz Pudding Z Tapioki.
Instrukcje
Wymieszać mleko, cukier, tapioka, espresso w proszku i jajko w 2-do 3-quart ciężki rondel i odstawić 5 minut.
Podgrzać na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż budyń osiągnie gotowane na wolnym ogniu. Wymieszać z Sambuca i schłodzić budyń, jego powierzchnia pokryta bezpośrednio papierem woskowym.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.