Espresso Granita z bitą śmietaną

Espresso Granita z bitą śmietaną
Espresso Granita z bitą śmietaną to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cukru granulowanego, cukru cukierniczego, gałązek mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 13%. Podobne przepisy to Espresso Granita z bitą śmietaną, Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, oraz Granita truskawkowa z bitą śmietaną.

Instrukcje

1
W szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali, ostrożnie wlać gorące espresso i ubić granulowany cukier,aż całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Umieść naczynie w zamrażarce i co godzinę zeskrobuj mieszaninę dużym widelcem, aby uzyskać teksturę granity. Granita będzie potrzebować około pięciu godzin, aby całkowicie zamrozić. Za pierwszym razem, gdy zeskrobujesz, granita nie będzie zamrożona na stałe. Chcesz zacząć skrobać, gdy jest jeszcze luźny, aby Tekstura granity była równomierna.
3
Tuż przed podaniem przygotuj bitą śmietanę. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego z nasadką trzepaczki, ubić śmietanę do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać ekstrakt waniliowy i cukier cukierniczy i dalej ubijać aż do uzyskania sztywnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
5
Ustaw 12 szklanych fletów do szampana.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
6
Na dno każdej szklanki umieść 1 łyżkę granity. Za pomocą innej łyżki rozprowadzić warstwę bitej śmietany. Kontynuuj układanie granity i bitej śmietany, kończąc bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
7
Posypać czekoladą na górze każdej szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
8
Dekoruj gałązką mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn