Espresso Chiffon Cake (Bez Orzechów, Bez Soi)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Espresso Chiffon Cake (bez orzechów, bez soi). Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pasty waniliowej, Cukier Drobny, krem z kamienia nazębnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Go Dairy Free. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Espresso Chiffon Cake (Bez Orzechów, Bez Soi), Bezglutenowe Ciasto Czekoladowe Z Maślanką Espresso, oraz Ciasto Szyfonowe Bezglutenowe.
Instrukcje
Umieść regał w piekarniku i rozgrzej go do 325º
Wytnij okrągły papier pergaminowy, aby pasował do dna patelni i wytnij otwór w środku, aby pasował do środkowej rurki patelni. To ciasto piecze się na patelni, ponieważ smarowanie patelni utrzymywałoby ciasto przed wzrostem i chwytaniem boków patelni jako ciasta bakes.In dużą miarkę lub średnią miskę, rozpuścić espresso w wodzie,
Dodać olej, wanilię i żółtka.
Trzepaczka do dobrego połączenia.Na dużym kawałku pergaminu lub miski przesiać razem mąkę i proszek do pieczenia.
Dodać 1 szklankę cukru i soli i wymieszać.Zrób dobrze w środku mieszaniny, popychając suche składniki w kierunku boku miski.
Dodaj mieszaninę espresso. Używając gumowej szpatułki, mieszaj razem, aż do całkowitego połączenia.
Białka umieścić w misce bez tłuszczu miksera elektrycznego lub w dużej misce bez tłuszczu. Używając uchwytu z drutu lub ręcznego miksera, ubijaj białka na średniej prędkości, aż będą spienione.
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego. Powoli posyp pozostałą ½ szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż białka będą błyszczące i jędrne, ale nie sztywne, szczyty-około 5 minut.Białka złożyć do ciasta w 3 do 4 etapów, dokładnie mieszając po każdym dodaniu.
Przenieść ciasto do miski rurki. Użyj gumowej szpatułki, aby wygładzić, a nawet górną część.
Piec przez 1 godzinę lub do momentu, gdy tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. (Mój trwał 45-50 minut).
Wyjmij patelnię z piekarnika i odwróć ją nad stojakiem chłodzącym na nogi lub nad lejkiem lub cienką butelką z szyjką.
Niech ciasto powiesić gotować całkowicie. Nie ustawiaj patelni na stojaku chłodzącym na podstawie. Spowoduje to, że ciasto zapadnie się na siebie.Nie potrząsaj ciastem z patelni, zanim będzie chłodno. Gdy ciasto będzie chłodne. użyj cienkiego noża lub elastycznej szpatułki ostrza, aby przebiegać przez zewnętrzną krawędź i wewnętrzną rurkę, aby pomóc uwolnić ciasto z patelni. Odwróć ciasto na stojaku, a następnie ponownie przekształć na talerz do serwowania.