Esponjado Limón (Esponjado de Limón)
Wapno Esponjado (Esponjado de Limón) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 301 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko skondensowane, białka jaj, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Esponjado de Maracuyan lub marakuja, Esponjado de Café (kolumbijski Mus kawowy), oraz Paletas De Pay De Limón-Lody Z Ciasta Limonkowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym garnku dodaj wodę i żelatynę. Na średnim ogniu niech gotować przez około 2 minut lub aż żelatyna rozpuszcza.
Sok z limonki i mleko skondensowane umieścić w blenderze i miksować przez około 2 minuty.
Dodaj rozpuszczoną żelatynę do blendera i zmiksuj na jeszcze 1 minute.In średnią miskę, za pomocą miksera elektrycznego ubić śmietanę przez około 3 minuty. Złóż bitą śmietanę do mieszanki limonki.Za pomocą miksera ubić białka i cukier w czystej misce, aż sztywny.
Dodaj połowę białek do mieszaniny, delikatnie składając, aby je włączyć. Nie przepracuj mieszanki.
Dodać resztę białek i złożyć mieszanki razem.Łyżka mieszaniny do indywidualnych szklanek lub misek do serwowania i przechowywać w lodówce przez około 5 godzin lub na noc.
Podawać z bitą śmietaną lub posiekanymi krakersami graham na wierzchu.