Escarole i dorsz w stylu Caponata
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Caponata stylu Escarole i dorsz może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 16G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.44 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, kapary, dorsza i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest świetne. Fasolka Szparagowa W Stylu Caponata, Spaghetti Z Selera W Stylu Caponata, oraz Escarole Włoski Styl są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance. Lekko posmarować rybę i doprawić solą i pieprzem. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane i gotowane przez, o 3 protokół na stronę, w zależności od grubości ryby.
Dodać czosnek do oleju i gotować na umiarkowanym ogniu, aż głęboki złoty, o 2 protokół; wyrzucić czosnek.
Dodaj escarole do zapiekanki wraz z anchois, oliwki i kapary. Gotować, stale mieszając, aż eskarola zmieni kolor na jasnozielony i zwiędnie, około 3 minut.
Przenieść escarole do miski.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju w zapiekance.
Dodać pomidory i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Dodaj sos pomidorowy do escarole i doprawić solą i pieprzem.
Udekorować natką pietruszki i podawać z rybą.