Enchilady z wołowiną czosnkową

Enchilady z wołowiną czosnkową
Enchiladas z wołowiną czosnkową może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 5 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 32 g tłuszczu i łącznie 579 kalorii . Za 1,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz pod ręką pomidory z puszki, bulion wołowy, sos pomidorowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 47% , to danie jest solidne. Enchilada z wołowiną czosnkową , enchilada z wołowiną czosnkową i enchilada z wołowiną są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Na dużej patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, aż wołowina przestanie być różowa, rozbijając ją na kawałki; odpływ. Wymieszaj mąkę i przyprawy. Wymieszaj pomidory; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić pod przykryciem 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Rozgrzej piekarnik do 350°. W rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Dodaj czosnek; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do miękkości. Mieszaj mąkę, aż się wymiesza; stopniowo dolewać bulionu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty lub do momentu zgęstnienia. Wymieszaj sos pomidorowy i przyprawy; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Wlać 1-1/2 szklanki sosu do nienatłuszczonej formy o wymiarach 13x9 cali. naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Umieść około 1/4 szklanki mieszanki wołowej poza środkiem na każdej tortilli; posyp 1-2 łyżkami sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
6
Zwinąć i położyć na sosie, łączeniem do dołu. Polać pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Piec pod przykryciem 30-35 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
9
Piec bez przykrycia 10-15 minut dłużej lub do momentu roztopienia się sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można łączyć z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Clos Pegase Mitsuko's Vineyard Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 28 dolarów za butelkę.
Winnica Clos Pegase Mitsuko Pinot Noir
Winnica Clos Pegase Mitsuko Pinot Noir
Pinot Noir 2012 ma głębokie, kuszące aromaty czerwonych i czarnych wiśni oraz jagód olallieberry akcentowane suszonymi borowkami, herbatą pu-erh, słodkimi przyprawami i nutami kadzidła kościelnego. Wino jest jedwabiste i gładkie w ustach, równoważąc mięsistość z doskonałą kwasowością i bogatym odczuciem w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia13
Magazyn