Enchilady
Nigdy nie można mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc wypróbuj Enchiladas. To danie główne ma 738 kalorii , 49 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,8 USD za porcję przepis ten pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 318 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką ser colby, mieloną wołowinę, sos enchilada i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Wszystko wziąwszy pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 82% . Ta ocena jest niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Enchiladas Verdes (zielone enchilady) , Autentyczne enchilady z kurczakiem i Francuskie inspirowane naleśniki Poblano „Enchiladas” .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
W ciężkim rondlu lub patelni zrumień mieloną wołowinę i cebulę. Dopraw mieszankę mielonej wołowiny solą czosnkową i odstaw.
Na patelni usmaż tortille na oleju roślinnym. Nałóż trochę mieszanki mięsnej i sera do środka każdej tortilli, zwiń je i ułóż w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali lub podłużnej patelni.
Polej zwinięte enchilady sosem enchilada i posyp resztą mięsa lub sera.
Piec w nagrzanym piekarniku do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita) przez 20 do 30 minut.