Enchilady

Enchilady
Nigdy nie można mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc wypróbuj Enchiladas. To danie główne ma 738 kalorii , 49 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,8 USD za porcję przepis ten pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 318 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką ser colby, mieloną wołowinę, sos enchilada i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Wszystko wziąwszy pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 82% . Ta ocena jest niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Enchiladas Verdes (zielone enchilady) , Autentyczne enchilady z kurczakiem i Francuskie inspirowane naleśniki Poblano „Enchiladas” .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's
2
W ciężkim rondlu lub patelni zrumień mieloną wołowinę i cebulę. Dopraw mieszankę mielonej wołowiny solą czosnkową i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
3
Na patelni usmaż tortille na oleju roślinnym. Nałóż trochę mieszanki mięsnej i sera do środka każdej tortilli, zwiń je i ułóż w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali lub podłużnej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
3 Opakowania (po 6 Uncji Każde) Cienko Pokrojonej Szynki Delikatesowej (24 Plastry)3 Opakowania (po 6 Uncji Każde) Cienko Pokrojonej Szynki Delikatesowej (24 Plastry)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Polej zwinięte enchilady sosem enchilada i posyp resztą mięsa lub sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Piec w nagrzanym piekarniku do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita) przez 20 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn