Enchiladas z wołowiną i serem
Na przygotowanie treściwych enchiladas z wołowiną i serem potrzeba około 50 minut od początku do końca. Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 7 osób i kosztuje 1,04 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 456 kalorii , 13 g białka i 25 g tłuszczu . Świetnie sprawdza się jako danie główne w stylu meksykańskim. Jest on przygotowywany przez Taste of Home. 13 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ser cheddar, cebulę, sos enchilada i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Ta ocena jest dobra. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Enchiladas Verdes (zielone enchilady) , Serdeczna zupa z wołowiną i grzybami oraz Serdeczny, zdrowy gulasz wołowy .
Instrukcje
W dużym rondlu gotuj wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe; odcedź. Wymieszaj z fasolą, 2/3 szklanki sosu enchilada i 2 łyżkami salsy; odstaw.
Na małej patelni rozgrzej 1/4 cala oleju. Zanurz każdą tortillę w gorącym oleju na 3 sekundy z każdej strony lub tylko do momentu, aż zmięknie; odsącz na ręcznikach papierowych.
Na wierzch każdej tortilli połóż 2/3 szklanki mieszanki wołowej.
Zwiń i ułóż łączeniem do dołu w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 na 7 cali.
Skropić resztą sosu enchilada i salsą.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20–25 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie bulgotać.