Enchiladas z kurczakiem babci Kay
Enchiladas z kurczakiem babci Kay mogą być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda zawiera 440 kalorii , 28 g białka i 20 g tłuszczu . Za 1,52 dolara za porcję przepis ten pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny . Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka tortilli mącznych, połówek piersi kurczaka, kremu z kurczaka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 53% , to danie jest całkiem dobre. Enchiladas Verdes (zielone enchilady) , ciasto rabarbarowe babci B i ciasto ananasowe babci Inez są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia o wymiarach 11x15 cali.
Umieść piersi kurczaka w rondlu z wystarczającą ilością wody, aby ledwo je przykryć; doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, około 15 minut.
Wyjmij z patelni, odcedź i rozdrobnij dwoma widelcami.
Pokrojonego w paski kurczaka włóż do miski i wymieszaj z 225 g sera Colby-Monterey Jack oraz zielonymi papryczkami chili z puszki.
Nałóż około 3 łyżek mieszanki z kurczaka w linii wzdłuż środka każdej tortilli i złóż tortillę na pół, zamykając nadzienie. Zaczynając od strony nadzienia, zwiń złożoną tortillę w cylinder.
Ułóż bułki w przygotowanym naczyniu do pieczenia, łączeniem do dołu.
W misce wymieszaj trzepaczką zupę, śmietanę, bulion z kurczaka i około 1/3 drugiego opakowania startego sera Colby-Monterey Jack.
Polej enchilady sosem, posyp resztą sera Colby-Monterey Jack i odstaw na 10–15 minut.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto zacznie bulgotać, a ser się rozpuści i zacznie brązowieć, około 25 minut.