Enchiladas z kurczaka, ziemniaków i marchwi z sosem Ancho-Guajillo Chile

Kurczak, ziemniaki i marchew Enchiladas z sosem Ancho-Guajillo Chile może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 599 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sosu ancho-guajillo chile, marchew, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meat Lite: słodkie ziemniaki i kurczak Enchiladas z sosem Chile, Kolacja dziś wieczorem: sałatka ze słodkich ziemniaków z karmelizowaną cebulą i sosem Guajillo Chile, oraz Czerwony Sos Chile Chicken Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 5 składników zagotować w dużym garnku. Zmniejszyć ogień; dusić delikatnie, aż kurczak jest gotowane przez, o 30 protokół. Kurczak schłodzić w bulionie 30 minut, następnie przenieść kurczaka do miski i całkowicie ostudzić (bulion rezerwy do innego użytku).
Marchew ugotować w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie krucho-miękka, około 6 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść marchew do innej miski.
Dodać ziemniaki do tego samego garnka i gotować do miękkości, o 35 protokół.
Drenaż. Ziemniaki ostudzić, następnie obrać i pokroić w 3/4-calową kostkę; dodać do miski z marchewką.
Rozgrzej piekarnik do 93°. Przynieś SOS Ancho-Guajillo Chile na wolnym ogniu w dużym rondlu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymaj ciepło.
Rozgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Miejsce 1/2 Puchar ciepły sos chile w średniej misce. Kawałki kurczaka zanurzyć w sosie, aby pokryć, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski.
Dodać kawałki kurczaka na patelni i smażyć do ogrzania przez, o 5 protokół na stronę.
Przenieść kurczaka do obramowanej blachy do pieczenia i ogrzać w piekarniku.
Wlać 1/4 szklanki oleju do tej samej patelni; ciepła na średnim ogniu.
Dodaj ziemniaki i marchew; smażyć aż do ogrzania przez, o 6 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść ziemniaki i marchew do naczynia do pieczenia 13x9x2-cala. Doprawić solą. Ogrzać w piekarniku.
Rozgrzać 1/2 olej puchar w tej samej patelni na średnim ogniu. Szybko zanurz 1 tortillę w ciepłym sosie chile, aby pokryć, a następnie ostrożnie wsuń tortillę do gorącego oleju (mieszanina rozpryskuje się). Gotować 10 sekund na stronę. Używając szczypiec, przenieś tortillę na blachę do pieczenia; złóż tortillę na pół. Ogrzać w piekarniku. Powtarzam.
Umieść 2 tortille na każdym talerzu. Top z niektórych ciepłym sosem chile, następnie ziemniaki i marchew.
Posypać serem, pokrojoną cebulą, rzodkiewkami i jalapeños; top z crema. Ułożyć obok 2 liście sałaty.
Ułożyć kurczaka na sałacie i podawać.
* Wyhodowany krem meksykański o lekko orzechowym smaku i konsystencji cienkiej kwaśnej śmietany.