Enchiladas z kurczaka z pikantnym sosem Tomatillo
Enchiladas z kurczaka z pikantnym sosem Tomatillo może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka tortilli kukurydzianych, rzodkiewki, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chicken & Tomatillo Sauce Enchiladas, Kurczak Enchiladas con kremowy sos Tomatillo, oraz Enchiladas Z Kurczaka Z Kremowym Sosem Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać sos tomatillo na małej, przykrytej patelni. Kurczak rozgrzać na oddzielnej patelni na małym ogniu (posypać niewielką ilością wody, aby nie wyschł), następnie wymieszać ze śmietaną lub kwaśną śmietaną, cebulą i solą; odstawić z ognia, przykryć.
Tortille: jeśli tortille są wilgotne, pozostaw je do wyschnięcia na kilka minut w jednej warstwie.
Rozgrzać olej na małej patelni na średniej wysokości. Gdy jest gorąco, szybko smaż tortille, aby je zmiękczyć, pojedynczo, przez 2 do 3 sekund z każdej strony.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Montaż enchiladas: około 20 minut przed podaniem, Rozgrzej piekarnik do 35
Na talerz wlać filiżankę ciepłego sosu.
Tortillę ułożyć w sosie, przewrócić, ułożyć na środku 2 łyżki nadzienia i zwinąć (tu najskuteczniejsze są opuszki palców).
Przełożyć do naczynia do pieczenia, następnie kontynuować napełnianie i toczenie reszty tortilli.
Wlać pozostały sos na enchiladas, uważając, aby pokryć końce.
Pieczenie: natychmiast przykryć naczynie folią i piec wystarczająco długo, aby ogrzać, o 10 protokół.
Posyp enchiladas pokruszonym serem, udekoruj krążkami cebuli i rzodkiewkami i podawaj od razu.Wariacje Tradycyjne
Enchiladas Suizas: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, dodając 1 szklankę gęstej śmietany lub śmietany do sosu tomatillo. Top enchiladas z 6 uncji (1 szklanki) tarty ser topnienia jak łagodny cheddar lub Monterey Jack (patrz notatki) i piec 10 minut Odkryte w 40
Enchiladas z owoców morza: na północnym zachodzie często zastępują kurczaka 1 szklanką płatków, gotowanych, bez kości ryb (takich jak okoń morski, halibut, siekane krewetki codeven lub rozdrobnione kraby). Wypełnij przepis zgodnie z zaleceniami.
Tradycyjne Północnoamerykańskie Odmiany
Ser Enchiladas: użyj 1 funt tarty łagodny cheddar lub Monterey Jack w miejsce nadzienia kurczaka (można dodać startą cebulę, ale bez śmietany). Ukończ przepis zgodnie z zaleceniami, pieczenia enchiladas aż ser topi. Trochę sera można posypać na enchiladas przed pieczeniem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.