Eliopitta: Chleb Oliwny
Eliopitta: chleb oliwny może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Ten przepis służy 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cebuli, oliwa z oliwek, oliwki kalamatan, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Spróbuj Chleb Oliwkowy bez Kęsów / tafla all ' Olive, Chleb Oliwkowy, oraz Chleb Oliwkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni saute rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek i dodać cebulę. Gotować, aż lekko rumiane, ale nie w pełni karmelizowane. Odstawić do ostygnięcia.
W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Podsmażamy cebulę na suche składniki. Następnie dodaj wodę, oliwę z oliwek, tymianek i oliwki.
Wymieszać, aż dobrze wymieszane i ciasto uformowało. Wyłożyć na mąkę i wyrabiać ciasto, aż będzie miękkie i gładkie, około 5 do 8 minut. Przykryć ręcznikiem i odstawić na około 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Uformuj ciasto w dużą kulkę i umieść na natłuszczonej patelni z bochenkiem.
Piec przez 1 godzinę, aż chleb będzie złoty kolor. Gdy chleb jest 10 minut od zrobienia, posmaruj powierzchnię lekko mlekiem, aby nadać mu połysk.
Wyjmij chleb z piekarnika i umieść na stojaku do ostygnięcia.