Elegancki Stroganow wołowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 39g białka, 22g tłuszczu i w sumie 469 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 3,71 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mielony pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wodę, możesz podążać tym daniem głównym z Slushies Arbuzowo-Brzoskwiniowe jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 56%. Spróbuj Eleganckie Klopsiki Stroganow, Beef Stroganoff-pierwotnie stworzony dla rosyjskiej rodziny Stroganowów przez francuskiego szefa kuchni, ten ulubieniec rodziny w moim domu, oraz Elegant Beef Blue dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Wymieszaj stek i czerwone wino razem w misce; odstawić do marynowania na 15 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone Wino
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Połącz mąkę, sól, paprykę i czarny pieprz razem w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Papryka
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Usuń stek z marynaty, rezerwując czerwone wino do późniejszego użycia; Dodaj stek do mieszanki mąki i wstrząśnij, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Czerwone Wino
Mąka Uniwersalna
Gruby Czerwony Cukier
Stek
4
Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj stek, cebulę i czosnek, aż stek się zrumieni, a cebula zmięknie i będzie przezroczysta, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Czosnek
Cebula
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wymieszaj grzyby, bulion wołowy, wodę, zarezerwowaną marynatę z czerwonego wina, sos Worcestershire, płatki czerwonej papryki i musztardę w mieszance steków, aż będą dobrze wymieszane; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż stek będzie bardzo miękki, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Worcestershire
Płatki Czerwonej Papryki
Bulion Wołowy
Grzyby
Marynata
Czerwone Wino
Musztarda
Stek
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Wymieszaj ser śmietankowy i śmietanę z mieszanką steków; gotuj i mieszaj, aż się rozgrzeje, 2 do 3 minut.