Elegancki gulasz Rybaka

Elegancki gulasz Rybaka
Fantazyjny gulasz rybaka może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.12 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 503 kalorie, 22g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz duszone pomidory, cebulę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pistacje można śledzić to danie główne z Jeżyna Chmurka ciasto z pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gulasz rybaka, Gulasz rybaka, oraz Gulasz irlandzkiego Rybaka.

Instrukcje

1
Umieść grzyby w małym garnku i przykryj 1 szklanką bulionu z kurczaka. Doprowadzić do duszenia i gotować, aby zmiękczyć grzyby, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Grzyby wyjąć łyżką szczelinową i zachować oba do późniejszego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Rozgrzać dużą głęboką patelnię lub holenderski piekarnik na średnim ogniu, dodać EVOO i czosnek, seler, liście laurowe, marchew, koper włoski, cebula, wiązka ziół i trochę soli i pieprzu. Gotować częściowo pokryte 8 do 10 protokół. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować 1 minutę. Następnie dodaj wino, pomidory i pozostałe 2 szklanki wywaru z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
JukonJukon
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać porcinis i ich zapasy, pomniejszone o kilka ostatnich łyżek, w których grys mógł się osiedlić. Dusić, aby nieco zgęstnieć i połączyć smaki, a następnie schłodzić i przechowywać w lodówce na posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu z orzechami pistacjowymi i tosty, aż pachnące i złoty. Drobno posiekać lub przetworzyć w robocie kuchennym na grube okruchy. Odstawić patelnię do ogrzania i stopić 4 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodaj panko i tosty, aż głęboki złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
7
Połączyć z posiekanymi orzechami i doprawić solą i pieprzem lub przyprawami do owoców morza. Przechowywać w szczelnym pojemniku, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
8
Gdy będziesz gotowy do podania, usuń liście laurowe i wiązkę ziół. Podgrzej gulasz, przykryty, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
9
Pat ryby i przegrzebki morskie suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Podgrzać mżawkę oleju lub cienką warstwę sprayu do gotowania na średnim lub wysokim ogniu w każdej z 2 patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
11
Posypać halibuta przyprawami z owoców morza, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
HalibutHalibut
12
Posypać przegrzebki odrobiną soli. Przyprawiony halibut gotować od 3 do 4 minut. Flip i gotować, aż nieprzezroczyste, 2 protokół więcej. Wyłączyć ogień i zarezerwować ryby na patelni. Gotować przegrzebki punktowane stronie w dół, aż cukry rozwijać i karmelizować, następnie odwrócić i gotować 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
HalibutHalibut
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Wyjąć na talerz i odsączyć patelnię z odrobiną wermutu. W pozostałych 2 łyżkach masła dodać natkę pietruszki i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
WermutWermut
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Halibuta pokroić na kawałki. Kadzi gulasz do miski i nestle w halibut i przegrzebki. Top z wermutu i sosem cytrynowym i udekorować pistacjową bułkę tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
WermutWermut
HalibutHalibut
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
ChochlaChochla

Składniki

6Spód: okruszki z herbatników grahamtabliczki mlecznej czekolady bez orzechów (każda)tabliczki mlecznej czekolady bez orzechów (każda)1marchew, obrana i drobno posiekana lub pokrojona w cienkie małe zapałkimarchew, obrana i drobno posiekana lub pokrojona w cienkie małe zapałki2(mequite, hikora lub olcha)seler cienko pokrojony pod kątemseler cienko pokrojony pod kątem7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1garśćMałe suszone borowikiMałe suszone borowiki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweEVOO, plus więcejEVOO, plus więcej1koper włoski, ćwiartowany, rdzeniowany i bardzo cienko krojonykoper włoski, ćwiartowany, rdzeniowany i bardzo cienko krojony2świeże liście lauroweświeże liście laurowe591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany680papryka habanerohalibut (6 do 8 porcji)halibut (6 do 8 porcji)1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejduża lub cebula, cienko pokrojonaduża lub cebula, cienko pokrojona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePanko bułka tartaPanko bułka tarta591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepistacje łuskanepistacje łuskane8trochę posiekanej cukiniiZiołowy pęczek szałwii, tymianku i pietruszkiZiołowy pęczek szałwii, tymianku i pietruszki8trochę posiekanej cukiniiSól i pieprzSól i pieprz12przegrzebki morskie, stopa przycięta i punktowana z 1 strony z małym wzorem włazu krzyżowego za pomocą ostrego noża do parowaniaprzegrzebki morskie, stopa przycięta i punktowana z 1 strony z małym wzorem włazu krzyżowego za pomocą ostrego noża do parowania8trochę posiekanej cukiniiPrzyprawy do owoców morza, takie jak Młynek Do Przypraw do owoców morza Rachael Ray lub Old BayPrzyprawy do owoców morza, takie jak Młynek Do Przypraw do owoców morza Rachael Ray lub Old Bay794papryka habaneropomidory pokrojone w kostkę lub pomidory duszonepomidory pokrojone w kostkę lub pomidory duszone2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu8trochę posiekanej cukiniiWermut, do deglazowaniaWermut, do deglazowania

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn