Elegancki gulasz Rybaka

Elegancki gulasz Rybaka
Fantazyjny gulasz rybaka może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.12 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 503 kalorie, 22g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz duszone pomidory, cebulę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pistacje można śledzić to danie główne z Jeżyna Chmurka ciasto z pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gulasz rybaka, Gulasz rybaka, oraz Gulasz irlandzkiego Rybaka.

Instrukcje

1
Umieść grzyby w małym garnku i przykryj 1 szklanką bulionu z kurczaka. Doprowadzić do duszenia i gotować, aby zmiękczyć grzyby, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Grzyby wyjąć łyżką szczelinową i zachować oba do późniejszego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Rozgrzać dużą głęboką patelnię lub holenderski piekarnik na średnim ogniu, dodać EVOO i czosnek, seler, liście laurowe, marchew, koper włoski, cebula, wiązka ziół i trochę soli i pieprzu. Gotować częściowo pokryte 8 do 10 protokół. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować 1 minutę. Następnie dodaj wino, pomidory i pozostałe 2 szklanki wywaru z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać porcinis i ich zapasy, pomniejszone o kilka ostatnich łyżek, w których grys mógł się osiedlić. Dusić, aby nieco zgęstnieć i połączyć smaki, a następnie schłodzić i przechowywać w lodówce na posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu z orzechami pistacjowymi i tosty, aż pachnące i złoty. Drobno posiekać lub przetworzyć w robocie kuchennym na grube okruchy. Odstawić patelnię do ogrzania i stopić 4 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj panko i tosty, aż głęboki złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
7
Połączyć z posiekanymi orzechami i doprawić solą i pieprzem lub przyprawami do owoców morza. Przechowywać w szczelnym pojemniku, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
8
Gdy będziesz gotowy do podania, usuń liście laurowe i wiązkę ziół. Podgrzej gulasz, przykryty, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
9
Pat ryby i przegrzebki morskie suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Podgrzać mżawkę oleju lub cienką warstwę sprayu do gotowania na średnim lub wysokim ogniu w każdej z 2 patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
11
Posypać halibuta przyprawami z owoców morza, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
HalibutHalibut
12
Posypać przegrzebki odrobiną soli. Przyprawiony halibut gotować od 3 do 4 minut. Flip i gotować, aż nieprzezroczyste, 2 protokół więcej. Wyłączyć ogień i zarezerwować ryby na patelni. Gotować przegrzebki punktowane stronie w dół, aż cukry rozwijać i karmelizować, następnie odwrócić i gotować 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
HalibutHalibut
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Wyjąć na talerz i odsączyć patelnię z odrobiną wermutu. W pozostałych 2 łyżkach masła dodać natkę pietruszki i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
WermutWermut
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Halibuta pokroić na kawałki. Kadzi gulasz do miski i nestle w halibut i przegrzebki. Top z wermutu i sosem cytrynowym i udekorować pistacjową bułkę tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
WermutWermut
HalibutHalibut
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
ChochlaChochla

Składniki

62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1marchew, obrana i drobno posiekana lub pokrojona w cienkie małe zapałkimarchew, obrana i drobno posiekana lub pokrojona w cienkie małe zapałki2(mequite, hikora lub olcha)seler cienko pokrojony pod kątemseler cienko pokrojony pod kątem7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1garśćMałe suszone borowikiMałe suszone borowiki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweEVOO, plus więcejEVOO, plus więcej1koper włoski, ćwiartowany, rdzeniowany i bardzo cienko krojonykoper włoski, ćwiartowany, rdzeniowany i bardzo cienko krojony2świeże liście lauroweświeże liście laurowe591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgehalibut (6 do 8 porcji)halibut (6 do 8 porcji)1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejduża lub cebula, cienko pokrojonaduża lub cebula, cienko pokrojona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePanko bułka tartaPanko bułka tarta591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepistacje łuskanepistacje łuskane8krewetki i żyłkiZiołowy pęczek szałwii, tymianku i pietruszkiZiołowy pęczek szałwii, tymianku i pietruszki8krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz12przegrzebki morskie, stopa przycięta i punktowana z 1 strony z małym wzorem włazu krzyżowego za pomocą ostrego noża do parowaniaprzegrzebki morskie, stopa przycięta i punktowana z 1 strony z małym wzorem włazu krzyżowego za pomocą ostrego noża do parowania8krewetki i żyłkiPrzyprawy do owoców morza, takie jak Młynek Do Przypraw do owoców morza Rachael Ray lub Old BayPrzyprawy do owoców morza, takie jak Młynek Do Przypraw do owoców morza Rachael Ray lub Old Bay794opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory pokrojone w kostkę lub pomidory duszonepomidory pokrojone w kostkę lub pomidory duszone22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu8krewetki i żyłkiWermut, do deglazowaniaWermut, do deglazowania

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn