Eklerki z marakui i malin
Passion fruit & raspberry eclairs to lacto ovo vegetarian przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, marakuja, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Ten przepis z BBC Good Food ma 27 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pieczony Sernik Z Marakui Z Sosem Waniliowo-Malinowym, Kurczak z sosem marakui na suszonych owocach i orzechach Orzo, oraz Suflet Z Owoców Marakui Z Zupą Z Owoców Ananasa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Złóż arkusz papieru odpornego na tłuszcz na pół, a następnie rozłóż, aby pozostawić zagniecenie. Mąkę i sól dwukrotnie przesiać na papier.
Na patelnię włożyć masło i wodę i doprowadzić do wrzenia.
Wyjmij z ognia i przełóż całą mieszaninę mąki i soli na patelnię. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przywróć patelnię do pieca. Ubić mieszankę drewnianą łyżką lub mikserem elektrycznym na małym ogniu, aż łatwo odejdzie z boków. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut. Ubić jajka trochę na raz, mieszając, aż będą gładkie, ale wystarczająco mocne, aby stać w Szczytach. Możesz nie potrzebować całego jajka.
Na nieprzywierającej blasze do pieczenia ułożyć cienkie paski eclair (10-12 cm długości i 1,5 cm szerokości), pozostawiając przestrzeń między nimi.
Piec przez 20-25 minut, aż lekko złocisty i chrupiący w dotyku.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Możesz zrobić eklerki do tego etapu dzień wcześniej i trzymać je w hermetycznym pojemniku lub można je zamrozić.
Na małą patelnię pokroić miąższ na pół i pokroić na miąższ.
Dodać cukier i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować delikatnie przez minutę lub dwie, aż do uzyskania gęstej konsystencji. Pozostaw do wystygnięcia, następnie łyżkę syropu do kremu, oszczędzając trochę, aby zakończyć danie.
Ubić śmietanę do miękkich szczytów, a następnie delikatnie wymieszać z kremem smakowym. Przechowywać w lodówce aż potrzebne (będzie przechowywać do 4 godzin).
Aby służyć, podziel eklerki wzdłuż i połóż podstawy na poszczególnych talerzach. Łyżka na krem obficie będzie szczęśliwie spadać na talerz. Teraz posyp maliny dookoła i skrop syropem z marakui. Pokrywki można teraz umieścić na górze i posypać cukrem pudrem.