Easy Seed & grain loaf
Need a bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przystawki? Łatwy seed & grain loaf może być ogromnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 44 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mąki zbożowej, oliwy z oliwek, czystego miodu i soli. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest doskonałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Seed & grain cottage loaf, Chleb Pełnoziarnisty, oraz Zasiewany Chleb Pełnoziarnisty.
Instrukcje
Do dużej miski wrzucić mąkę, nasiona, drożdże i sól.
Wymieszaj wodę, olej i miód w dzbanku, a następnie wlej do suchej mieszanki, cały czas mieszając, aby uzyskać miękkie ciasto. Jeśli czuje się lepki, posypać trochę więcej mąki.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 5 minut, aż ciasto nie będzie już lepkie, posypując trochę więcej mąki, jak potrzebujesz.
Wysmarować 1,2 litrową puszkę bochenka i włożyć ciasto do puszki, równomiernie dociskając. Przykryj ręcznikiem i pozostaw do wyrośnięcia na 1 godzinę, aż powróci po naciśnięciu palcem.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Na wierzch bochenka ułożyć osiem ukośników, natrzeć wodą i posypać na przemian makiem i sezamem.
Piec przez 30-35 minut, aż Bochenek wzrośnie i brązowy. Przechylić na regał chłodzący i pozostawić do ostygnięcia.