Easy Paella

Easy Paella
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc wypróbuj Easy Paellan. Ten przepis służy 8. To danie główne ma 411 kalorii, 23G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka karczoch serca, przegrzebki morskie, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Easy paella, Easy Paella, oraz Easy Paella.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. spryskaj dwa szklane naczynia do pieczenia 11x7 cali sprayem do gotowania. W średniej misce, wrzucić krewetki i przegrzebki z 1 łyżka oleju i obfite szczypta nici szafranu; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W 4-ćwiartowym holenderskim piekarniku podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na średnim ogniu. Czosnek i cebulę gotować w oleju około 5 minut, często mieszając, aż cebula będzie chrupiąca-miękka. Wymieszać z pomidorami, karczochami i kiełbasą. Gotować 2 minuty, często mieszając. Wymieszać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Rozłóż połowę mieszanki ryżu równomiernie w każdym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4
W rondlu 2-ćwiartkowym rozgrzać bulion, paprykę i 1 łyżeczkę szafranu do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Wlać 2 szklanki mieszanki bulionu równomiernie na mieszaninę ryżu w każdym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
6
Przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Piec 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Umieść krewetki i przegrzebki na mieszance ryżu w każdym naczyniu. Przykryć i piec 15 do 20 minut lub aż krewetki są różowe i przegrzebki są białe i nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 123 dolarów za butelkę.
Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo
Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo
AGO Negralada pochodzi z działki Tempranillo, najszlachetniejszej Hiszpańskiej odmiany winorośli. Winorośl jest sadzona w głębokich glebach żwirowych zmieszanych z piaskiem na powierzchni i produkuje wina o charakterystycznym, twardym, garbnikowym charakterze.Starzejąc się 24 miesiące w nowych beczkach z francuskiego dębu, wino rozwinęło teraz swój pełny potencjał. Jego pełna dojrzałość wydobywa się z warstw pachnących owoców truskawek, lukrecji, ziół i minerałów z miękkimi, jedwabistymi taninami na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn