Easy Chicken Enchiladas
Przepis Easy Chicken Enchiladas może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 20 minut. To danie główne ma 450 kalorii, 32G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka piersi z kurczaka, mielony kminek, sól czosnkowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Easy Chicken Enchiladas, Easy Chicken Enchiladas, oraz Easy Chicken Enchiladas.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy (3-kwarta) i 8-calowy kwadratowy (2-kwarta) naczynia do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania.
W 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i cebulę; gotować i mieszać 4 do 5 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku. Wymieszać z kminkiem, solą czosnkową i oregano. Gotować 1 minutę dłużej; w razie potrzeby odcedzić.
Wlać mieszaninę kurczaka do dużej miski.
Rezerwy 2 łyżki śmietany w małej misce; przechowywać w lodówce. Do miski mieszanki kurczaka, wymieszać pozostałą śmietanę, pieczoną paprykę, chiles i 1 1/2 szklanki sera.
Rozłóż 3/4 szklanki mieszanki kurczaka na środku każdej tortilli.
Roll up tortille; ułóż 8 seam-side w dół w 13x9-calowym naczyniu do pieczenia i 4 seam-side w dół w 8-calowym naczyniu do pieczenia.
Każde naczynie do pieczenia równomiernie polać sosem enchilada.
Posypać pozostałym 1 1/2 szklanki sera. Spryskaj 2 arkusze folii sprayem do gotowania; przykryj każde naczynie do pieczenia folią, rozpyloną bokiem w dół.
Piec około 50 minut lub do enchiladas są gorące. Użyj zarezerwowane 2 łyżki kwaśnej śmietany do mżawki nad enchiladas.