Easy cheese & onion slice
Easy cheese & onion slice to lacto ovo vegetarian danie główne. Jedna porcja zawiera 564 kalorie, 16G białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pieczenia ziemniaków, dojrzałego cheddaru, pack all-butter ciasto francuskie i jajko. 189 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Plasterek kraba, cebuli dymki i pancetty, Easy Onion Cheese Rounds, oraz Easy Slice & Bake Cookies.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Ziemniaki gotować przez 15 minut do miękkości, następnie dobrze odcedzić i trochę zmiażdżyć. Lekko schłodzić.
Wymieszaj ser, cayenne i cebulę z roztrzaskanymi ziemniakami i wymieszaj, aby uzyskać formowalne nadzienie.
Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 25 x 35 cm. Ostrożnie unieść na blasze do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Nacisnąć masę serową wzdłuż jednej z dłuższych stron ciasta, pozostawiając 2 cm ciasta wolnego z jednej strony do zapieczętowania, a połowę ciasta pustą z drugiej strony do późniejszego złożenia. Złożyć ciasto na nadzienie i docisnąć krawędzie razem, przed przycięciem nożem i dobrze uszczelnić, naciskając krawędzie widelcem.
Posmarować jajkiem i piec 30 min. Ostudzić, następnie pokroić w plasterki i podawać z karmelizowaną czerwoną cebulą. Można dokonać 1 dzień wcześniej