Dżem Żurawinowy Potpourri

Dżem Żurawinowy Potpourri
Dżem żurawinowy Potpourri może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 60 porcji z 41 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 55 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka mielonego cynamonu, mielonej gałki muszkatołowej, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Boże Narodzenie Potpourri, Boże Narodzenie Potpourri, oraz Potpourri cioci Peggy.

Instrukcje

1
Rozmrozić żurawinę, jeśli używasz zamrożonych. Żurawinę umyć i osuszyć, a następnie umieścić w misce. Rozgnieść je lekko maserem ziemniaczanym, następnie posypać 1/4 szklanki cukru. Przykryć i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Podczas gdy żurawina siedzi, umieść mały talerz w zamrażarce, aby później przetestować dżem pod kątem odpowiedniej grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
DżemDżem
3
Dodaj żurawinę, skórkę pomarańczową, sok z cytryny, cynamon, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, cayenne i sól do robota kuchennego i pulsuj kilka razy, aż żurawina będzie gruba, ale nie całkowicie upłynniona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Upewnij się, że słoiki są wysterylizowane i gotowe do pracy, i uruchom bardzo duży garnek z wodą do zagotowania na piecu do przetwarzania napełnionych słoików. Trzymaj garnek z wodą szczelnie przykryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Wlać owoce do dużego, głębokiego, o grubym dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Dodaj brązowy cukier i masło, dobrze mieszając, aby połączyć. Gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż owoce zaczną bąbelkować i pluć. Użyj skimmera, aby odcedzić każdą tworzącą się pianę. Gotować przez około 20 minut, często mieszając, aby owoce nie przyklejały się do dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Zacznij testować dżem pod kątem doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
8
Rozłóż 1/2 łyżeczki ugotowanych owoców na zimnym talerzu i włóż z powrotem do zamrażarki. Odczekaj 30 sekund, a następnie przeprowadź palcem przez owoc. Powinna być wystarczająco gruba, aby utrzymać ścieżkę, gdy przejdziesz przez nią palcem. Jeśli chcesz grubszego dżemu, umieść talerz z powrotem w zamrażarce i gotuj owoce przez kolejne 3 minuty i ponownie przetestuj. Powtarzaj aż do uzyskania pożądanej grubości, ale uważaj na zbyt długie gotowanie lub zmienisz smak dżemu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
DżemDżem
9
Wyjmij garnek z ognia i użyj łyżki, aby usunąć pianę z powierzchni owoców. Kadzi dżem do sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/2 cala nadproża i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut. Nieotwarte słoiki będą przechowywać w temperaturze pokojowej do 6 miesięcy. Otwarty dżem należy przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia0
Magazyn