Dżem z jeżyn
Dżem jeżynowy wymaga około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 22. Ta przyprawa ma 125 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 92 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, cukier dżem, i kilka innych rzeczy , aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dżem Z Jeżyn, Dżem Z Jeżyn, oraz Ciasto Dżem Jeżyn.
Instrukcje
W nocy przed zrobieniem dżemu, ułóż jeżyny i cukier razem w bardzo dużej misce, następnie przykryj i odstaw w temperaturze pokojowej. Pomaga to cukrowi rozpocząć rozpuszczanie, więc nie ryzykujesz nadmiernego gotowania owoców, gdy faktycznie zaczniesz robić dżem. Następnego ranka, dać wszystko szybkie zamieszanie, a następnie odstawić ponownie, aż będziesz gotowy do rozpoczęcia gotowania.
Zanim zaczniesz, włóż mały spodek do zamrażarki. Weź patelnię konserwującą lub dużą patelnię o szerokiej podstawie (im szersza i bardziej otwarta patelnia, tym szybciej dżem będzie gotowy, więc patelnia konserwująca jest naprawdę idealna) i przechyl jagody, skrobając wszystkie soki i nierozpuszczony cukier. Wymieszać z sokiem z cytryny, a następnie zebrać wszystkie pestki i zabezpieczyć je wewnątrz sitko liści herbaty lub kawałek muślinu przed dodaniem ich do patelni (gotowanie pestki wraz z owoców ekstraktów pektyny, które zawierają, pomagając dżem ustawić).
Start jeżyny na małym ogniu, aż cały cukier całkowicie się rozpuści, następnie doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyłączyć ogień i łyżką trochę gorącej syropu dżem na schłodzonym Spodku. Gdy będzie chłodno, popchnij go palcem. Jeśli trochę się zmarszczy, jest gotowy i osiągnął punkt ustawienia. Jeśli jest zbyt cieknący, aby się zmarszczać, Przywróć patelnię do ognia i gotuj w 2 lub 3-minutowych etapach, usuwając patelnię z ognia za każdym razem, gdy sprawdzasz spodek, aż dżem się zmarszczy.
Usuń nadmiar szumowiny, a następnie wymieszaj pokrętło masła, jeśli chcesz, pomoże to rozpuścić wszelkie pozostałe szumowiny. Pozostawić dżem na 15 minut przed chochlą do sterylizowanych słoików, dzięki czemu owoce osiadają, aby nie opadały na dno. Dżem będzie przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu przez co najmniej 6 miesięcy. Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce.