Dżem Z Gruszek Czekoladowych
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu z gruszek czekoladowych. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 735 kalorii. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 89 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny z 2 cytryn, gruszek, uniwersalnej pektyny pomony i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dżem z bekonu i Whiskey, Dżem Wiśniowy, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier i pektyny w średniej misce i ubijać do mieszania.
Gruszki obrać, osuszyć i posiekać.
Przenieść je do robota kuchennego i pulsować, aż są grubo puree, około 10 impulsów.
Połącz gruszki, sok z cytryny, amaretto, wodę wapniową i ekstrakt z migdałów (jeśli używasz) w dużym rondlu o ciężkim dnie i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając.
Dodaj mieszaninę cukier-pektyna i przywróć mieszaninę do pełnego wrzenia. Gotować przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu. Wymieszać czekoladę, aż się rozpuści i będzie gładka.
Kadzi gorący dżem do gorących, czystych słoików. Aby zachować dżem, przetworzyć go w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut. Zakonserwowany dżem będzie przechowywany na półce do roku. W przeciwnym razie przechowuj słoiki w lodówce do dwóch miesięcy.