Dżem Malinowy
Dżem malinowy wymaga ok. 24 godziny i 16 minut od początku do końca. Na $3.05 za porcję, dostajesz przyprawę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 744 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Jeśli masz Złote Maliny, sproszkowane pektyny owocowe, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Dżem Wiśniowy, oraz Dżem z bekonu i Whiskey dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj maliny, cukier, skórkę cytryny i sok z cytryny w dużej misce.
Odstawić w temperaturze pokojowej 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wymieszać wodę i pektyny w rondlu 1-quart.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Wlać gorącą mieszankę pektynową na maliny; mieszać 3 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Natychmiast włóż łyżkę do pojemników zamrażalnika, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę. Wytrzeć obręcze pojemników; uszczelnić.
Odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub w zamrażarce do 6 miesięcy. Rozmrozić zamrożony dżem i wymieszać przed podaniem.